Chrome kurdum videolarda fazlasıyla drop ve kasma var. 1 dakika izlemeden yaklaşık 500 drop giriyor. Deb olarak indirip kurdum. Chrome güncel. Driver yüklü. @OzgunP hocam yardımlarınızı bekliyorum.
nvidia-settings paketini kurup, Powermizer sekmesinden Preferred Mode seçeneğini maksimum olarak ayarlamayı deneyebilirsin. Bu değişiklik kalıcı olmayabilir, işe yararsa oturum sırasında otomatik etkinleşmesi için bir şeyler yapılabilir.
Kod:
sudo apt install nvidia-settings
Ek olarak tlp paketini kurup, güç profilini AC olarak ayarlamayı deneyebilirsin.
Kod:
sudo apt install tlp
sudo tlp start
sudo tlp ac
Kurduktan sonra şu komutun çıktısı ile CPU'nun en yüksek frekansta çalışıp çalışmadığını teyit edebilirsin.
Kod:
watch inxi -C
Bir de Chrome yerine farklı bir tarayıcı dene bakalım. Mesela Vivaldi vb. Chromium tabanlı başka bir tarayıcı olabilir. Kendi adıma Firefox ya da tabanlı tarayıcıları, daha başarılı buluyorum.
Problem yok devam et, sadece bazı yönergeleri anlatıyor. Eğer xorg.conf dosyası oluşturursan, xorg-modulepath-fix paketini de kur ya da dosyaya elle şunları bunları ekle diyor.
Uç birimi zar zor açıyorum fakat kodu kopyaladığım enter tuşuna basınca işlev yapmıyor.
Düzenleme-> Açık kaynak sürücüyü kurup uç birime dediklerinizi yazdım. Açık kaynak sürücü kurmadan uç birim çalışmadı ilginçtir.
nvidia-settings paketini kurup, Powermizer sekmesinden Preferred Mode seçeneğini maksimum olarak ayarlamayı deneyebilirsin. Bu değişiklik kalıcı olmayabilir, işe yararsa oturum sırasında otomatik etkinleşmesi için bir şeyler yapılabilir.
Kod:
sudo apt install nvidia-settings
Ek olarak tlp paketini kurup, güç profilini AC olarak ayarlamayı deneyebilirsin.
Kod:
sudo apt install tlp
sudo tlp start
sudo tlp ac
Kurduktan sonra şu komutun çıktısı ile CPU'nun en yüksek frekansta çalışıp çalışmadığını teyit edebilirsin.
Kod:
watch inxi -C
Bir de Chrome yerine farklı bir tarayıcı dene bakalım. Mesela Vivaldi vb. Chromium tabanlı başka bir tarayıcı olabilir. Kendi adıma Firefox ya da tabanlı tarayıcıları, daha başarılı buluyorum.
Kod:
sudo apt install tlp
sudo tlp start
sudo tlp ac
Kod:
watch inxi -C
Hocam sanırsam darboğaz oluşuyordu. Vİdeo açıkken GPU'nun en düşük frenkanslarda çalıştığını fark ettim. Nvidia panelinden Prefer Maximum Performance moduna çektim. 1080P videoda 0 drop ile akıcı olarak izleyebiliyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hevesle başladım bırakmayacağım Lİnux'u.