Linux mu, Windows mu?

Çözüm
Linux destekli oyun bulsan bile iyi performans vermiyor Linux. VMware ile yavaş çalışır normal olarak. Çok kullanmak istersen Dual Boot yaparsın baktın Linux sana göre değil, silersin.
WMvare kadar olmaz ama sistemin özellikleri önemli. Sistem özellikleri düşükse yine küçük küçük takılmalar olabilir. Birden çok sistemi de aynı anda kullanabilirsin. Yine HDD'den boş alan ayırman gerekir.
Ben şimdi Ubuntu kursam istediğim zaman Windows'a istediğim zaman Ubuntu ya geçebiliyor muyum?

Kullandığınız oyunlar/programların Linux desteği var ise tabii ki deneyebilirsiniz. Oyun tarafında Windows ile kıyasladığımızda aşırı bir fark olmasa da Linux üzerinde biraz daha az FPS alırsınız.

Steam üzerindeki resmi Linux desteği olmayan oyunların(GTA V gibi) Linux üzerinde çalışıp çalışmadığını öğrenmek için www.protondb.com sitesini inceleyebilirsiniz.

Ubuntu Gnome masaüstü arayüzü kullanır. Windows üzerinden geçmek isteyen birisi için alışma süreci sıkıcı olabilir. Bunun yanında kaynak tüketimi de fazla. Linux Mint daha iyi bir tercih olabilir. Bunun yanında Ubuntu tarafında KDE arayüzüne sahip Kubuntu dağıtımını deneyebilirsiniz.

Kullandığınız oyunlar/programların Linux desteği var ise tabii ki deneyebilirsiniz. Oyun tarafında Windows ile kıyasladığımızda aşırı bir fark olmasa da Linux üzerinde biraz daha az FPS alırsınız.

Steam üzerindeki resmi Linux desteği olmayan oyunların(GTA V gibi) Linux üzerinde çalışıp çalışmadığını öğrenmek için www.protondb.com sitesini inceleyebilirsiniz.

Ubuntu Gnome masaüstü arayüzü kullanır. Windows üzerinden geçmek isteyen birisi için alışma süreci sıkıcı olabilir. Bunun yanında kaynak tüketimi de fazla. Linux Mint daha iyi bir tercih olabilir. Bunun yanında Ubuntu tarafında KDE arayüzüne sahip Kubuntu dağıtımını deneyebilirsiniz.
Herkes bir şey tavsiye etti karar veremedim neyi kuracağıma Önceden Kali Linux kullanıyordum fakat yeni Linux'a geçtiğim için zorlanmıştım.Uçbirim komutlarına da pek hakim değilim.Şimdi asıl soru Mint mi, Ubuntu mu,Kubuntu mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı