Linux öğrenmek için hangi dağıtım tercih edilmeli?

Daha fazla  
Yazılım, programlama gibi şeylere merak sardıktan sonra Linux dünyasına girmeden olmayacağını anladım. Sıfır değilim, işletim sisteminin işleyişini ve daha fazlasını öğrenip anlamak istiyorum. Hangi dağıtımı kurduğum çok fark eder mi?

Yazılım, programlama gibi şeylere merak sardıktan sonra Linux dünyasına girmeden olmayacağını anladım. Sıfır değilim, işletim sisteminin işleyişini ve daha fazlasını öğrenip anlamak istiyorum. Hangi dağıtımı kurduğum çok fark eder mi?

Hangi dağıtımı kurduğunun aslında çok bir önemi yok. Önemli olan, özelleştirme seçenekleri, kullanıcı dostu arayüz gibi etkenlere göre seçim yapman.

Hatta Linux için LFS okuyabilirsin.

Sıfır değilim, işletim sisteminin işleyişini ve daha fazlasını öğrenip anlamak istiyorum. Hangi dağıtımı kurduğum çok fark eder mi?

Ubuntu veya OpenSUSE ile ilerleyebilirsin bence.

Bu arada yazılım sektöründe işini hangi işletim sistemi kolaylaştırıyorsa onu kullan. Linux şart değildir.

Hepsi az çok aynı farklı dağıtımlar tercih edilme sebebi kişisel istekler doğrultusunda gerçekleşiyor genelde. Ben yazılım öğrencisiyim ve Mint kullanıyorum mesela hiçbir problem yaşamıyorum hatta Windows'tan çok daha rahat hissediyorum.

Ben de şahsen bu noktada @Bayram Tempest'ın dediği gibi Fedora'yı tavsiye ederim. Eğer Linux Mint işinizi görüyorsa devam edebilirsiniz. Eğer dağıtım değiştirmek gibi bir düşünceniz olursa Fedora'yı bir inceleyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı