Linux Tavsiyesi

MX Linux nasıl? İlk defa duydum da.

NVIDIA sürücüleri dağıtımlarda sıkıntılı, fakat sanırım bir şekilde yükleniyordu ama nasıl olduğunu hatırlamıyorum.
Terminalden sudo apt install nvidia-driver-440 ile veya dağıtımınızın içindeki sürücü bulucusu ile.

O zaman ne kullanmalıyım?
Sıkıntı yok istediğinizi kullanabilirsiniz. Sürücülerin nasıl kurulduğunu yazdım zaten. Kurulum sırasında "Donanımların üçüncü parti sürücülerini kur." seçeneğini işaretlerseniz NVIDIA sürücüsü de diğerleri gibi otomatik kurulur.

Arch öyle kurması zor kurduktan sonra tamam bir dağıtım değil. Bug çıkar ve güncellemeyle geçmez, siz fixlemek zorunda kalırsınız. Arch’ın hedef kitlesi uzmanlar, power user denen kullanıcılardır.

Sisteminiz iyiyse Pop!_OS, Manjaro, Linux Mint, Ubuntu ve türevlerini kurabilirsiniz.
Yanlış görmediysem her şeyini düzenleyebiliyoruz galiba. Bu olayı hoşuma gitti. Özellikle Windows'ta düzenleyememek çok kötü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı