Linux üzerinden Windows kadar işlevli oyun geliştirilebilir mi?

Hocam Fedora en temiz işletim sistemidir. Linux tabanlıdır, rahattır, hızlı ve günceldir. Başınız ağrımaz.
Ben kesinlikle Windows'a alternatif Fedora öneririm. Ubuntu/Debian gibi sorunlu paket yöneticisi yoktur.
Linux'un üreticisi ve ana geliştiricisi olan Linus Torvalds bile Fedora kullanıyor. Geliştirici olmak için gerçekten öne çıkan ve güvenilir dağıtımlardan.

Yakın bir zamanda W11 geçtim ve geçtiğim güne lanet ediyorum, her yerden hata fışkırıyor. Farklı işletim sistemine geçip devam etmek istiyorum fakat bu konularda fazla bilgim yok. Hem Windows gibi işlevli hem de oyun geliştirebileceğim bir işletim sistemi var mı?
Windows 11 bozuk bir işletim sistemidir. Oyun geliştirmek için Windows 10 çok ideal.
Linux'ta Unity3D kullandığımda maalesef glichtler, laglar ve hantallık söz konusu. Ayrıca sürükle bırak fonksiyonu da düzgün çalışmıyor. XWayland, Wayland gibi protokoller yüzünden olabilir. Yani Unity şirketi de pek yardımcı olmuyor yani.

Workstation ana sürümdür masaüstü kullanımı için onu tercih etmelisiniz.
Teşekkürler.

Windows 11 bozuk bir işletim sistemidir. Oyun geliştirmek için Windows 10 çok ideal.
Linux'ta Unity3D kullandığımda maalesef glichtler, laglar ve hantallık söz konusu. Ayrıca sürükle bırak fonksiyonu da düzgün çalışmıyor. XWayland, Wayland gibi protokoller yüzünden olabilir. Yani Unity şirketi de pek yardımcı olmuyor yani.
Unreal engine kullanıyorum. W10 desteği 2025 yılında kesileceği için kullanmak mantıklı gelmiyor.

Yakın bir zamanda W11 geçtim ve geçtiğim güne lanet ediyorum, her yerden hata fışkırıyor. Farklı işletim sistemine geçip devam etmek istiyorum fakat bu konularda fazla bilgim yok. Hem Windows gibi işlevli hem de oyun geliştirebileceğim bir işletim sistemi var mı?
Yapılabilir.
Ubuntu,Linux Mint. Ya da Windows 10 LTSC 2021. Destek bakımından daha uzun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı