Linux yapımında da C kullanılıyor ama.Windows C++ ile yapılmış bir işletim sistemi olduğundan C tabanlı diller ile daha uyumludur Linux'a göre.
Linux yapımında da C kullanılıyor ama.Windows C++ ile yapılmış bir işletim sistemi olduğundan C tabanlı diller ile daha uyumludur Linux'a göre.
Linux yapımında tek dil aksine birden fazla dil kullanılıyor.Linux yapımında da C kullanılıyor ama.
Linux'un üreticisi ve ana geliştiricisi olan Linus Torvalds bile Fedora kullanıyor. Geliştirici olmak için gerçekten öne çıkan ve güvenilir dağıtımlardan.Hocam Fedora en temiz işletim sistemidir. Linux tabanlıdır, rahattır, hızlı ve günceldir. Başınız ağrımaz.
Ben kesinlikle Windows'a alternatif Fedora öneririm. Ubuntu/Debian gibi sorunlu paket yöneticisi yoktur.
Linux'un üreticisi ve ana geliştiricisi olan Linus Torvalds bile Fedora kullanıyor. Geliştirici olmak için gerçekten öne çıkan ve güvenilir dağıtımlardan.
Workstation ana sürümdür masaüstü kullanımı için onu tercih etmelisiniz.Workstation, coreos gibi birden fazla versiyonu var. Hangisini önerirsiniz?
Windows 11 bozuk bir işletim sistemidir. Oyun geliştirmek için Windows 10 çok ideal.Yakın bir zamanda W11 geçtim ve geçtiğim güne lanet ediyorum, her yerden hata fışkırıyor. Farklı işletim sistemine geçip devam etmek istiyorum fakat bu konularda fazla bilgim yok. Hem Windows gibi işlevli hem de oyun geliştirebileceğim bir işletim sistemi var mı?
Teşekkürler.Workstation ana sürümdür masaüstü kullanımı için onu tercih etmelisiniz.
Unreal engine kullanıyorum. W10 desteği 2025 yılında kesileceği için kullanmak mantıklı gelmiyor.Windows 11 bozuk bir işletim sistemidir. Oyun geliştirmek için Windows 10 çok ideal.
Linux'ta Unity3D kullandığımda maalesef glichtler, laglar ve hantallık söz konusu. Ayrıca sürükle bırak fonksiyonu da düzgün çalışmıyor. XWayland, Wayland gibi protokoller yüzünden olabilir. Yani Unity şirketi de pek yardımcı olmuyor yani.
Yapılabilir.Yakın bir zamanda W11 geçtim ve geçtiğim güne lanet ediyorum, her yerden hata fışkırıyor. Farklı işletim sistemine geçip devam etmek istiyorum fakat bu konularda fazla bilgim yok. Hem Windows gibi işlevli hem de oyun geliştirebileceğim bir işletim sistemi var mı?
Keyfin bilir. Windows 10'unun program desteği 2030'a kadar sürer.Unreal engine kullanıyorum. W10 desteği 2025 yılında kesileceği için kullanmak mantıklı gelmiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.