Çözüldü Linux USB 3.0 sürücüleri nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bilgisayarımda USB 3.0 girişleri var ancak Linux Mint üzerinde bu girişlere taktığım hiçbir şey algılanmıyor. İnternetten araştırdım ancak gerekli sürücünün nasıl kurulacağını ya da nasıl aktifleştirileceğini bilmiyorum. Windows 10 yüklüyken USB portları çalışıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir ay oldu yaklaşık, sınav falan derken ancak şimdi başka bir USB 3.0 destekleyen cihaz bulup deneyebildim. Denemelerim sonucu bilgisayarda sorun olmadığını ve sürücülerin bu sorunu yaratmadığını gördüm. HDD'mden çok emindim çünkü ilk aldığımda başka bir bilgisayarda USB 3 hızlarına erişebiliyordum.

Kısaca ya HDD kutusunda ya da kablosunda sıkıntı var. Bilgisayarda sorun yok. Bu arada ek sürücüye veya IOMMU'ya ihtiyaç yokmuş.
Burada IOMMU desteğini aktifleştirmeniz gerektiği söylenmiş.

Bir ay oldu yaklaşık, sınav falan derken ancak şimdi başka bir USB 3.0 destekleyen cihaz bulup deneyebildim. Denemelerim sonucu bilgisayarda sorun olmadığını ve sürücülerin bu sorunu yaratmadığını gördüm. HDD'mden çok emindim çünkü ilk aldığımda başka bir bilgisayarda USB 3 hızlarına erişebiliyordum.

Kısaca ya HDD kutusunda ya da kablosunda sıkıntı var. Bilgisayarda sorun yok. Bu arada ek sürücüye veya IOMMU'ya ihtiyaç yokmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı