Linux USB hardddisk çalışıyor, USB mouse ve klavye çalışmıyor

mehterann

Hectopat
T4400 işlemcili laptopuma daha önceleri Windows, Linux Mint vs. pek çok sistem kurmuştum ve sıkıntısız uzun süreler kullanmıştım. Hafif ve hızlı olması için Lubuntu 18.04 32 Bit kurdum ama USB mouse ve klavye çalışmadı, USB harddisk sorunsuz çalışıyor.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg
USB harddisk takınca lsusb komut çıktısı;
6.jpg
USB klavye ve mouse nasıl çalıştırabilirim?

BIOS'u geçtikten sonra gelen grub ekranından eski çekirdek varsa onunla giriş yapın, belki yeni çekirdekten olabilir.

Olmazsa ayrıca biraz zordur ama canlı USB ile de düzeltme durumu var.

Ve yine ayrıca Lightdm ekranından Openbox oturumuna girip çalışıp-çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yine ayrıca tty ekranında alttaki komutu deneyebilirsiniz.
Kod:
sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-input-all

Şimdilik aklıma gelen bunlar, ayrıca teşekkürler.

BIOS'u geçtikten sonra gelen grub ekranından eski çekirdek varsa onunla giriş yapın, belki yeni çekirdekten olabilir.

Olmazsa ayrıca biraz zordur ama canlı USB ile de düzeltme durumu var.

Ve yine ayrıca Lightdm ekranından Openbox oturumuna girip çalışıp-çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yine ayrıca tty ekranında alttaki komutu deneyebilirsiniz.
Kod:
sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-input-all

Şimdilik aklıma gelen bunlar, ayrıca teşekkürler.
Hocam komutlar işe yaramadı, ancak eski çekirdek ile giriş yapınca çalıştı.
Lubuntu olmayınca Peppermint Linux kurmuştum, güncellemeden önce usb mouse çalıştı, güncelleme sonrası usb mouse çalışmadı, ancak eski çekirdekle açınca çalıştı.
Peppermint Linux yeni çekirdek 5.4.0-58, bu çekirdekte mi sorun var yoksa bu çekirdek eski mainboardlara destek mi vermiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı