Linux'a başlangıç

atheon

Centipat
İyi günler forum halkı. Elektrik elektronik müh 1. sınıf öğrencisiyim ve programı dilleri kursu almaktayım. Linux'da gerek kodlama gerek programlama konusunda iyi bir işletim sistemi. Windows 10 64 Bit kullanıyorum ve Dual bot ile Linux sistem yüklemek istiyorum. Windows'tan çok sıkıldım ve oyun dışında bir işime yaramadı. Sorum şu: Hangi Linux sistemini kurmalıyım? Ubuntu çok duydum ancak forumlarda pek sevmiyorlar. Manjaro ve archlinux çok popüler gibi. Yeni başladığım için hiçbir tecrübem ve kod bilgim yok (izlediğim videolar dışında) yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kullandığım ve tavsiye ettiğim Fedora dağıtımını kullanabilirsin. Masaüstü olarak da KDE kullanıyorum. Diğer dağıtımları kullansan bile KDE'yi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki adresten dağıtımları inceleyebilirsin.

Distrowatch'tan beğendiğiniz dağıtımı kullanabilirsiniz. Fedora kullanacaksanız XFCE öneririm. Manjaro iyidir fakat sorun yaşar ve çözemezseniz, Arco(Arco ve Arch ayrı dağıtımlar)ya geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ubuntu o kadar şikayetleri olmasına rağmen yine de yüksek bir kullanım payına sahip, çözümlerin bir çoğu da kolayca uygulanabiliyor genelde. Neyle başlarsan onunla devam edersin.

Kubuntu öneriyorum. KDE Plasma masaüstü ortamı sayesinde görselliği koruyor fakat hafif bir dağıtım. Ayrıca arayüz olarak da fazla yabancılık çekmezsin. Ubuntu tabanlı olduğu için yeni başladığında zorluk da çekmezsin.

İyi günler forum halkı. Elektrik elektronik müh 1. sınıf öğrencisiyim ve programı dilleri kursu almaktayım. Linux'da gerek kodlama gerek programlama konusunda iyi bir işletim sistemi. Windows 10 64 Bit kullanıyorum ve Dual bot ile Linux sistem yüklemek istiyorum. Windows'tan çok sıkıldım ve oyun dışında bir işime yaramadı. Sorum şu: Hangi Linux sistemini kurmalıyım? Ubuntu çok duydum ancak forumlarda pek sevmiyorlar. Manjaro ve archlinux çok popüler gibi. Yeni başladığım için hiçbir tecrübem ve kod bilgim yok (izlediğim videolar dışında) yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler.
Linux kullanacaksanız linux ruhuna özgü bir linux dağıtımı kullanın.
Linux Fedora kullanın.
Hem okuduğunuz bölümle ilgili ufuk açıcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı