win 10 kullanan win 7 ci
Centipat
PS 2017 kullanmak sıkıntı değilse Windows 8.1'e geçebilirsin. Linux kullanmak istiyorsan Ubuntu, Lubuntu ya da Arch Linux kullanabilirsin. Lubuntu çok eski sistemlerde bile iyi çalıştığı için çok hızlı olabilir.
Düşük sistemler için 8.1 nasıldır hocam?PS 2017 kullanmak sıkıntı değilse Windows 8.1'e geçebilirsin. Linux kullanmak istiyorsan Ubuntu, Lubuntu ya da Arch Linux kullanabilirsin. Lubuntu çok eski sistemlerde bile iyi çalıştığı için çok hızlı olabilir.
Zamanında Laptop'umda Windows 8.1 varken o da Windows 10 gibi HDD öldürüyordu hatta Windows 10 daha iyidi bu konuda. Şahsen artık her bilgisayara SSD şart. SSD'siz sistemler ister Linux ister Windows olsun her konuda yavaş çalışıyorlar.Bir kere HDD öldürmez. Windows 10 gibi eklentileri vardır ama 10 gibi değildir. Ben eski bilgisayarım harici bir harddiskten Windows 8.1 denemiştim. Daha iyiydi. Ve hızlı açılıyordu.
Zaten Windows 8.1 ile geliyormuş galiba.
Youtube'de P3 ile çalıştıranlar var.
8.1 kuracağım da g3260 yeterli olur mu işlemci?PS 2017 kullanmak sıkıntı değilse Windows 8.1'e geçebilirsin. Linux kullanmak istiyorsan Ubuntu, Lubuntu ya da Arch Linux kullanabilirsin. Lubuntu çok eski sistemlerde bile iyi çalıştığı için çok hızlı olabilir.
Tercih meselesi Tabii ki. İyi forumlar sana da.Arkadaşlar herkese tüm yardımları için binlerce kez minnetlerimi sunarım. Açtığım konuda bana yardımcı olan arkadaşların sunduğu tüm Linux seçeneklerini ayrıca gözden geçirdim ölçtüm tarttım. Bana incelemem sonucu en iyisi Pop OS gibi geldi ve nasıl kurulacağını biraz araştırdım. Yaptığım araştırma sırasında aklıma bilgisayarımı hızlandırma olayını bir kez daha araştırmaya karar verdim. Fakat bu kez bilgisayar hızlandırmayı değil Windows 10 arayüz hızlandırmayı arattım ve karşıma şu sayfa çıktı: Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat Technopat sitesinin adını da görünce hemen girdim. Aslında diğer herkes gibi şunu kurun, şuraya tıklayın gibi bir şey olacağını düşünsem de (yazdığım gibi olanlar hiç işe yaramadığından) okudum ve iyi ki okumuşum. Özellikle klasörleri açarken karşıma çıkan bu sebebini anlayamadığım yavaşlığın sebebi Windows'muş. İlk adımda gösterilen "MenuShowDelay"="8" komutunu 1 yaparak denedim ve gerçekten PC jet gibi oldu. Aslında en başta amacım bu yavaşlıkla birlikte hayatımda bir değişiklik olmasıydı. Hız sorununu halledince sadece 1 konu kalmıştı ki bu da sağ altta gelen Windows 10 sürümünüzün desteği kalkıyor gibi bir ibare görmemle ortadan kalktı. İbare üzerinde yeniden başlatı görünce direk olarak tıkladım. Ben aslında Windows Update'i sık sık kontrol eder güvenlik yamalarını alırdım ama direkt gelen güncellemelerden haberim yoktu ben son sürüm Windows 10 kullandığımı sanıyordum. Günceleme yapıldı ve şu sol alttaki arama motoruna kadar pek çok şeyin eklendiğini farkettim. Ayarlardan da görev çubuğunu beyaz yaptım bu da bana değişiklik olarak yetti. Zaten Linux'tan şüpheliydim, kod olayları vs. kafamı karıştırmıştı. Dual Boot olayı da mantıksız gelmişti. Sözün sonuna gelecek olursam ben son sürüme güncellenmiş, güvenlik yamaları kurulmuş, hızlandırılmış Windows 10'umda kalmayı tercih ediyorum. Herkesten yardımları için teşekkür ederim. İyi forumlar...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.