Linux'a geçiş yapılmalı mı?

309282

Hectopat
3 seneye yakın bir süredir Windows kullanıyorum ve Linux'u denemek istedim. Ben de Linux Mint yükledim ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım ve bir performans kaybı yaşamaktansa artış yaşadım gibi. Her iki işletim sistemini kullandıysanız ya da biliyorsanız yardımcı olur musunuz? Sizce geçiş yapmalı mıyım? Ciddi bir oranda performans artışı yaşanır mı?
Her iki işletim sisteminin de görev yöneticisindeki değerleri:

Ekran Görüntüsü - 2024-08-13 10-30-37.png

Ekran görüntüsü 2024-08-13 073556.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans artışı yaşadığınızı düşünüyorsanız, istediğiniz oyun ve programları çalıştırabiliyorsanız veya alternatifleri yeterli geliyorsa kullanabilirsiniz.

3 seneye yakın bir süredir Windows kullanıyorum ve Linux'u denemek istedim. Ben de Linux Mint yükledim ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım ve bir performans kaybı yaşamaktansa artış yaşadım gibi. Her iki işletim sistemini kullandıysanız ya da biliyorsanız yardımcı olur musunuz? Sizce geçiş yapmalı mıyım? Ciddi bir oranda performans artışı yaşanır mı?

Eki Görüntüle 2283409

Eki Görüntüle 2283410
Tabii ki geçmelisin. Bu arada ram yükseltme yaparsan iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 2283409

Eki Görüntüle 2283410

Hangisini istiyorsanız onu kullanın mesela ben 5 yıldır Windows kullanıyorum ama sizde denemenizi öneririm Linux'su RAM azsa daha iyi olur.

Kullandığınız veya oynadığınız oyunlar destekliyorsa istiyorsanız geçebilirsiniz.

Performans artışı yaşadığınızı düşünüyorsanız, istediğiniz oyun ve programları çalıştırabiliyorsanız veya alternatifleri yeterli geliyorsa kullanabilirsiniz.

Şu anlık tam bir test yapamadım oyunları karşılaştırıp bir yükselme yaşayacak mıyım test edeceğim.

Tabii ki geçmelisin. Bu arada RAM yükseltme yaparsan iyi olur.

Şu anlık RAM yükseltmesi yapamadığım için Linux'u düşünmüştüm.

Şu anlık RAM yükseltmesi yapamadığım için Linux'u düşünmüştüm.
RAM az diye kullanmalık değil işletim sistemi gözüyle bakın. Windows'ta olsam bile performans sıkıntısı yaşamayacak olmama rağmen Linux kullanıyorum.

Oyunları Steam üzerinde oynuyorum o yüzden pek sıkıntı yaşamam gibi. Programları ise ya Wine üzerinde çalıştıracağım ya da alternatiflerini kullanacağım.

Buradan istediğiniz oyunların çalışıp çalışmadığına, hangi ayarları gerektirdiğine bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı