Linux'a geçmeye değer mi?

gümüşhaneli

Decapat
Yer
Morioh
Kaç gündür Linux belasını kurmakla uğraşıyorum (Arch, arco) bugün de archcraft ve Void Linux deneyeceğim ve kurduğumda yapmam gerekenler olacak Steam ve proton indirip proton un verdiği hatalarla uğraşmak gibi.

İlk baştaki amacım Linux daha az kaynak harcadığı için oyunlarda daha iyi FPS görmekti sonuçta PC eski bir PC.

Sonra hem ölü olan Windows7'den kurtulmuş olacaktım hem de daha iyi FPS'e kavuşacaktım.

İlk başta Manjaro, suse, Pop!_OS indirdim bayağı uzun süre kullandım ama daha hafif bir dağıtım gerekiyordu.

Arch, ve Arch dağıtımları hafifti ama.
Kurabiliyorsan. 🙃

Yani diyorum ki Windows7'den Linux'a geçmeye değecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha az yük bindirdiği için FPS`iniz artacaktır fakat şöyle bir şey var Linux her oyuna destek vermiyor, verdiği bazı oyunlarda Windows`ta aldığınız FPS`ten de düşük FPS değerleri alabilirsiniz, optimizasyon sebepli. Oyun oynayan biriysem Windows`ta kalırdım, tercih sizin.

1625212881800.png

Tabii canım (!)

Kaç gündür Linux belasını kurmakla uğraşıyorum (Arch, arco) bugün de archcraft ve Void Linux deneyeceğim ve kurduğumda yapmam gerekenler olacak Steam ve proton indirip proton un verdiği hatalarla uğraşmak gibi.

İlk baştaki amacım Linux daha az kaynak harcadığı için oyunlarda daha iyi FPS görmekti sonuçta PC eski bir PC.

Sonra hem ölü olan Windows7'den kurtulmuş olacaktım hem de daha iyi FPS'e kavuşacaktım.

İlk başta Manjaro, suse, Pop!_OS indirdim bayağı uzun süre kullandım ama daha hafif bir dağıtım gerekiyordu.

Kurabiliyorsan. 🙃

FPS olayını açıklayayım;
  • Eğer doğal Linux destekli bir oyun oynayacaksanız çoğunlukla FPS artışı olur. Ama Windows sürümüne göre daha az FPS veren doğal Linux destekli oyunlar da mevcut.
  • Eğer Proton kullanacaksanız oynayacağınız oyunu ProtonDB'den araştırın. Silver üzeri oynanabilir demekti sanırım.
  • Eğer Lutris/PlayOnLinux yardımıyla Wine üzerinden oynayacaksanız da WineDB üzerinden oynayacağınız oyunu araştırın. Ayrıca Wine, WM'lerde sıkıntı çıkarabilir. Xfce gibi hafif bir masaüstü ortam (DE) kullanın.
  • Ayrıca oyun için Ubuntu tabanlı dağıtımları tavsiye ederim. Linux Mint kurun geçin.

Kurabiliyorsan. 🙃

Değer, özellikle eski bir bilgisayara sahipsen, daha hafif bir OS olduğu için FPS artışı görebilirsin ama çok fazla bir fark olacağını sanmam. Bence endeavouros'i dene.

Değmez. Üst düzey kullanıcı falan değilseniz hiç uğraşmayın. Windows 10 düzenlenmiş ISO dosyasını indirip kurun.
Üst düzey ile alakası yok. Kolay ve gelişmiş distrolar var, biri son kullanıcı diğeri ise poweruser için. Linux'u artık Arch, Gentoo, Void olarak görüp hazır cevap vermeyi bırakın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı