Linux'a neden mi geçmelisiniz?

Şuan Hangisini Kullanıyorsunuz?

• Windows

• Linux

• MacOS

• Diğer

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Çok merak ediyorum... lafım size değil...
Şu Windows, 600 TL mi 3000 TL mi nedir... lisanslanmadan çalışmasa... "normal" kullanıcılarımız ne yapardı acaba?!? 🤣
Hocam başka bir şirket, bir şey çıkartırdı. Zaten çıkartılar da mesela iPhone, Android falan.

... "normal" kullanıcılarımız ne yapardı acaba?
Eskiden yaptığımız gibi parasını ya verip alırdık ya da korsan kullanırdık bu kadar basit.

Microsoft'un normal kullanıcı olarak bir sınıf oluşturduğunu sanmıyorum. Adamlar yıllarca ürünlerini For home users ve For professionals adı altında sattı keza yaptıkları işlerde o kadar da başarısız olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Şu günlerde Windows'un Pro sürümünü kullanıp Windows donatılarını gerçekten kullanan kaç kişi var?

Linux'u eski bilgisayarımda birkaç kez denemiştim ancak ses sürücülerinden dolayı mecbur Windows'a dönmek zorunda kalmıştım. Cidden, Linux kurunca bilgisayarımın ne kadar rahatladığını hissetmiştim, ne kadar kolay kullanıldığını anlamıştım. Şu an Linux perilerimi canlandırdınız. :D

Acer Nitro 5 için (AN515-58, RTX 4050) hangi sürümü tavsiye edersiniz? Linux Mint Cinnamon ve Manjaro'yu denemiştim en son 2 sene önce (LMC hoşuma gitmişti), konudan gördüğüm kadarıyla Linux Mint Debian Edition tavsiye ediliyor. Sürücüler konusunda, hafiflik konusunda ve kullanım kolaylığında hangisi güzel gider?

Linux iyidir veya Windows kötüdür vb. genellemelerden ziyade Linux ve Open Source topluluğunun insanlığın gelişimine katkısını düşünün. Bilgisayarlar sadece ev kullanıcılarından oluşmuyor. En önemlisi de bir şeyin tekel haline gelmesinin gelişime ne kadar zarar vereceğini hayal edin. (En basitinden tekel durumları genellikle inovasyonu yavaşlatır, fiyatları artırır ve kullanıcının seçeneklerini sınırlar.) Yani bir alternatifin olması muazzam. Kutuplaşmaya gerek yok, ikisini de ihtiyacıma göre kullanıyorum.

Eskiden yaptığımız gibi parasını ya verip alırdık ya da korsan kullanırdık bu kadar basit.

Microsoft'un normal kullanıcı olarak bir sınıf oluşturduğunu sanmıyorum. Adamlar yıllarca ürünlerini For home users ve For professionals adı altında sattı keza yaptıkları işlerde o kadar da başarısız olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Şu günlerde Windows'un Pro sürümünü kullanıp Windows donatılarını gerçekten kullanan kaç kişi var?
Korsan kullanılamıyorsa... ne yaparlardı? Lisans, lisanslama kırılamıyor, yahut günümüzdek denli yaygın ve basit değilse. Örnekler: RHEL, SLES, z/VM, AIX, VMS...

Olay burada. MS buna izin veriyor ki... yaygınlaşsın.

Korsan kullanılamıyorsa... ne yaparlardı? Lisans, lisanslama kırılamıyor, yahut günümüzdek denli yaygın ve basit değilse. Örnekler: RHEL, SLES, z/VM, AIX, VMS...

Olay burada. MS buna izin veriyor ki... yaygınlaşsın.
Zamanında RedHat'i de yasal yollardan edinmiş biri olarak, evet alıyorduk. Sadece ben değil çevremdeki insanlar da alıyordu. Bence bugün Microsoft'un yaptığı şey de yanlış değil.

Yalan yok RedHat bugün yine bireysel ya da küçük işletme sürümü çıkarsın uygun bir fiyata, yine alırım.

Zamanında RedHat'i de yasal yollardan edinmiş biri olarak, evet alıyorduk. Sadece ben değil çevremdeki insanlar da alıyordu. Bence bugün Microsoft'un yaptığı şey de yanlış değil.

Yalan yok RedHat bugün yine bireysel ya da küçük işletme sürümü çıkarsın uygun bir fiyata, yine alırım.
Yabancı depolama sunucucu birisi Youtube'da CentOS'tan (veya Rocky'den) Alma'ya geçtiğini anlatmıştı.
RH saçmalıyor kaynak kodu konusunda bir süredir.

Kullanım ve destek olarak çok başarılı buluyorum kendilerini.
Ha, kuralına uygun developer anlaşısı ile veya kurumsal abonelik ile ise... karşı çıkmam. RHEL temelli diğer dağıtımları ufaktan baltalamaya, önlerini kesmeye başladı.
Red Hat (hatta IBM demek de yanlış olmaz), RHEL temelli diğer dağıtımları ufaktan baltalamaya, önlerini kesmeye başladı.

Oyun oynayan biriyim ve, bunu herkes kabul eder, Windows çok daha iyi oyunlar açısından. Proton gibi şeyler indirmek istemiyorum, sürücü desteği falan filan çok daha iyi bence Windows. Linux'a bir zaman geçmek istedim ama şu oyun olayı yüzünden son anda fikrimi değiştirmiştim. Valve şu an Linux'ta devrim yapıyor. Oyun sorunu ne zaman çözüldü, ben o gün Linux'a geçtim demektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı