Linux'a neden mi geçmelisiniz?

Şuan Hangisini Kullanıyorsunuz?

• Windows

• Linux

• MacOS

• Diğer

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bir şans vereyim dedim ve 1 hafta sonra ekran kartı sürücüsünden hata verdi. Kullandığım çoğu Windows uygulaması ya yoktu ya da web tabanlı sürümünü kullanıyordum. Wine'nin ne olduğunu biliyorum ama anlamayan kişi bunlarla uğraşmak istemez. Tek sevdiğim yanı QEMU'yu kolayca kullanabilmek oldu. Windows sürümlerinde hızlandırıcı çalışmıyordu. Denediğim dağıtım Ubuntu'ydu.

Bu asla olmayacak. Oyun gelistirenlerin onceligi hep desktop OS piyasasinin lideri ve konsollar olacak.Linux camiasinin yapabilecegi yegane sey compatibility iyilestirmeleri olabilir ki bu bile hep Linux kullanicilarini 2. seviye vatandas konumunda tutacak.

Peki neden isletim sistemi kiyasliyorsun bu durumda?

Siradan kullaniciyim, isimi halledip geciyorum diyen birinin ayni zamanda iki farkli isletim sisteminin kiyaslandigi basliga yazmasi celiski degil mi?
Normal bir kullanıcı olarak Linux'u eskiden ve yakın zamanda iki kez kullanmayı denediğim için bu konuya girdim. Yani hiç kullanmama durumum yok, zamanında kullandım, en azından denedim. Bu sebeple iki tarafın da kıyaslandığı durumda benim de cevap yazma hakkım doğuyor. Dediğiniz gibi bir çelişki içinde değilim.

Fikirlerin belli bir noktaya kadar iyi ama "saçma" demen işi bozuyor gerçekten. Linux saçma değildir. Normal kullanıcı alışık olduğu şeyler çok yok diyelim ama kullanınca süper bir şey.
Sizin açınızdan linux kullanmaya saçma demek işi bozuyor olabilir ama benim için bozmuyor hocam Bu tamamen öznel bir durum. Dediğim gibi benim açımdan windows çok daha rahat. Ki siz de benim açımdan bakıtğınızda benim fikirlerimi destekliyorsunuz. Linuxu virtualbox'a kurup deneyeceğim tekrar. Hangi dağılımı önerirsiniz?

Yok ben desteklemiyorum ama anlıyorum sizi. İşi bozuyor dememin nedeni, Linux alt yapı olarak aşırı iyidir, ondan.

Dual boot yapmayı düşündün mü? Ben de oyunlar ve Adobe programları yüzünden Windows'u tamamen bırakamıyorum. Bu yüzden dual boot kullanıyorum.

Anladim. Linux kullanip da "sacma" diyen birisine hic itirazim yok. Kendi kriterlerine gore sacma bulabilir bir insan. Hic kullanmadim, zaten siradan bir kullaniciyim diyen birinin elestirme girisimi mantiksiz. Henuz ehliyeti olmayan birinin arac tavsiyesi vermesi gibi.

Bu tarz konularda subjektif olmak da faydasiz aslinda biraz. Ben denedim, begenmedim gibi seylerin kimseye faydasi yok. Linux sistemlerde sunlar bunlar var; bu da Windows sistemlerdeki sundan ve bundan bunalan insanlar icin epey guzel olacaktir tarzi + / - analizleri icermeli ki faydali olsun. Yoksa sabaha kadar konussak bos.

O zaman o gün bu gün. Proton'u indirmenize gerek yok, proton zaten ayrıca bir program değil, Steam için yine Steam'in geliştirdiği bir eklenti. Etkinleştirdiğiniz zaman tıpkı Windows kullanıyor gibi Steam üzerinden istediğiniz oyunu oynamanıza izin veriyor. Daha bugün Steam üzerinden Cyberpunk oynadım, Windows'da aldığımdan daha yüksek bir FPS ile hemde.

24H2'ye geçtiğim günden bu yana, tüm ama tüm oyunlarda +50 FPS civarı kazandım ve araştırdığım bilgilere göre, kimsede böyle bir artış olmamış. Cyberpunk 2077'de, 3060 bir sistem overdriver modunda 30-35 FPS oynarken ben 60-70 FPS ile oynuyorum. Sanmıyorum Linux'ta böyle bir artış olacağını, çünkü 23H2'ye geri döndüğümde 30 FPS oynuyorum.

Windows 11'in öyle bir özelliği olmaması lazımdı? FPS test atarsan, sırf bu farktan dolayı ben bile geçerim. Hiç Windows 11 kullanmadım, öyle diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…