Linux'a neden mi geçmelisiniz?

Şuan Hangisini Kullanıyorsunuz?

• Windows

• Linux

• MacOS

• Diğer

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Aynen. Çok kullanılmayan etkin özelliği var, ondan. Birde kullanıcıyı bayağı izliyor.
Bilgisayarımda mavi ekran almadan kullanabildiğim tek tarayıcı. Ağır olduğunu düşünmüyorum. Beni izlemesi umurumda değil, telefonum Android zaten izleniyorum. Beni izlese ne yapacak ayrıca MS.

Onların bileceği bir şey işte. Biz bilemeyiz, ondan. Hedef belki sen değilsin ama mesela Whatsapp Web'den mesajlaşırsan, bu bilgileri kendi sunucularına da gönderebilirler. Kapalı kaynak, bilemiyoruz, ondan.
WhatsApp'de de veri gizliliği yok ki? Konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum ancak gizlilik mevzusu günümüzde ekstra ekstra zorlaştı.

Çeşitli dagitimlar bile telemetry yöntemi ile topluyor artık.

En azından 10 kullanıyorsun :D. Birde Edge yerine Brave kullanman gerekir, çünkü Edge hem çok bloatware hem de sistem kayanklarını aşırı tüketir.
11 Pro ve Edge kullanıyorum, mutluyum🤣

Birde kullanıcıyı bayağı izliyor.
Türkiye’de böyle dertlerimiz kalmadı çok şükür, 13 yaşında veletler bile don numarama kadar biliyor zaten😀

Elinize sağlık hocam kesinlikle katılıyorum. Her insanın en az 1 kere deneyimlemesini öneriyorum illaki kendinize uygun bir dağıtım bulabilirsiniz çeşitlilik sonsuz.

Hocam bir sorum olacaktı. İşim gereği Microsoft Office kullanıyorum. Maalesef LibreOffice alıştığım Office programları kadar formülleri kolay değil ve öğrenmesi önümüzdeki birkaç yılı alacak gibi duruyor. Size sorum Linux'un herhangi bir distrosunda Microsoft Office 2024 ya da 365'i nasıl çalıştırabilirim? Daha önce yüklemeye çalıştım ama lisansımı görmedi o yüzden silmiştim.

Hocam bir sorum olacaktı. İşim gereği Microsoft Office kullanıyorum. Maalesef LibreOffice alıştığım Office programları kadar formülleri kolay değil ve öğrenmesi önümüzdeki birkaç yılı alacak gibi duruyor. Size sorum Linux'un herhangi bir distrosunda Microsoft Office 2024 ya da 365'i nasıl çalıştırabilirim? Daha önce yüklemeye çalıştım ama lisansımı görmedi o yüzden silmiştim.

Web üzerinden kullanabilirsiniz Excel Word vs. veya Dual boot ile iki işletim sistemini de kullanabilirsiniz. Destekleyen bir distro var mı bilmiyorum maalesef.

Sorunuzun yanıtı değil ama... ben de çemkirmek istedim.
Open Document Format'ın veri gömme özelliği senelerdir sorunlu ve düzeltecekleri yok. Mesela Writer dokümanı içine Calc dokümanı gömüp, düzenlenemiyor. Calc dökümanı dışarıda düzenlendiyse, Writer içinde güncellenmiyor, vb.
GiMP'i ele alalım (GTK+)... Uzun zaman 2.6 (galiba) kullandım, 2.8'e geçince, dosyaları (layer, raster vs.) pert etti. 2.10'u bekledim, olgunlaşsın diye, hâlâ 2.10.38'deyim. 3'ü kurdum, neyse ki ayrı kurdu. Bakıyorum. GTK+2'den 3'e geçişleri kabus idi.
Yani diyeceğim... GTK+3 hâlâ sorunlu. ODF sorunlu. Onlar bu sorunları göz ardı ederken, ben nasıl açık kaynak savunması, önerisi yapacağım?!?

Son düzenleme:
Sorunuzun yanıtı değil ama... ben de çemkirmek istedim.
Open Document Format'ın veri gömme özelliği senelerdir sorunlu ve düzeltecekleri yok. Mesela Writer dokümanı içine Calc dokümanı gömüp, düzenlenemiyor. Calc dökümanı dışarıda düzenlendiyse, Writer içinde güncellenmiyor, vb.
GiMP'i ele alalım (GTK+)... Uzun zaman 2.6 (galiba) kullandım, 2.8'e geçince, dosyaları (layer, raster vs.) pert etti. 2.10'u bekledim, olgunlaşsın diye, hâlâ 2.10.38'deyim. 3'ü kurdum, neyse ki ayrı kurdu. Bakıyorum. GTK+2'den 3'e geçişleri kabus idi.
Yani diyeceğim... GTK+3 hâlâ sorunlu. ODF sorunlu. Onlar bu sorunları göz ardı ederken, ben nasıl açık kaynak savunması, önerisi yapacağım?!?
Wine daha da gelişirse, olur bence. Çünkü Wine, hakkatten çok iyi bir yazılım. Windows uygulamasının temasını bile değiştirip, GTK yapmana izin veriyor. Belki de Wine en iyi halindedir ama uygulama geliştiricilerinin kısıtlamaları vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı