Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Haklı değiller. 14 yaşındayım ve bazen oyun oynuyorum bazen günlük işlerimi yapıyorum. Ona rağmen kullandığım dağıtım:

Eki Görüntüle 1240652

Ve memnunum.

Proton ile Steam oyunları çalışıyor.

Çoğu oyunu oynayamazsın. Ve performans kayıpları yaşarsın. Son sürüm sürücüler anında linuxa entegre edilmez.

Birçok şeyi Windows'un aksine manuel olarak terminal üzerinden kurmak, bir şeyleri bozma korkusu, oyun oynayamama, istediği programların olmaması, alışılmışın dışına çıkma. Bence insanlar bu sebeplerden ötürü pek yaklaşmak istemiyor.

Oyun oynayabiliyorsun ve terminal üzerinden program kurmak sarıyor ayrıca Debian tabanlı dağıtımlarda çok kullanmıyorsun terminal.
Çoğu oyunu oynayamazsın. Ve performans kayıpları yaşarsın. Son sürüm sürücüler anında linuxa entegre edilmez.

Performans kayıpları :D? Boşta 300 MB RAM tüketme ve Steam'de proton ile neredeyse her oyunu oynayabilmek peki?

50 tane kod girip indirmek yerine tek tıkla exe ile indirmeyi tercih ederim.

50 tane :D? Sudo pacman -s Discord (örnek) sadece bunu yazıyorsun ve program kuruluyor bu mu zor yani? Debian tabalı dağıtımlarda Windows gibi üstelik.
Bir de sürücü sorunu olduğu için çok sıcak yaklaşmıyor insanlar. Yoksa örneğin zayıf bilgisayarlar için Linux Mint dağıtımı oldukça iyi.

Hiçbir sürücü sorunu yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı