Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

Hele o bekleyiş süreleri...
Windows'da "Start" tuşuna basıp bekliyorsunuz, Linux'da "Enter'a" basıp. Ben bir fark göremedim ki bilgisayarı veya hiçbir uygulamayı kapatmadan Linux çekirdeğini güncelleyebiliyorum.

Intel için Linux'ta sürücü kurmak gerekiyor mu bilmiyorum ama NVIDIA olsaydı.

Kod:
sudo pacman -S nvidia nvidia-settings nvidia-utils

Bu kadar.
Kod girmenize dahi gerek yok ki. Nvidia'nın sitesinden kodsuz çalışan kurulum aracını da indirebilirsiniz.

Bu dağıtımlara olan ön yargı, .exe'ye alışmış standart ev kullanıcılarının. Kullanımı kolay, görünüşü basit ve senelerdir alışılagelmiş bir şey olmalı diyen o son kullanıcı içindir. Adam bir RAR'dan dosya çıkarmak için ya da uygulama kurulumu için terminalle uğraşmak istemiyor haklı da.

Bana göre Windows daha basit. Linux önyargısı cahillik değildir Windows kadar yaygın bir işletim sistemi değil. Fanboylara laf anlatmaktansa haha atıp geçmeyi tercih ediyorum.
Windows'da sabah açtığımda nedensiz bir yere internet bozulmuştu. Üç gün hiçbir şekilde çözememiştim. Linux'da öyle bir şey karşınıza çıkmıyor. Her şey belli. Tak-tak...
Bana her şeyi de ama bunu deme. ISO dosyası açmak için, CD'den ISO oluşturmak için bile ne olduğu belli olmayan programlar kurmak zorundasın Windows'ta.
Windows'da programa ihtiyaç duyduğum şeyler Linux Mint'in içinde sistemin içine gömülü olarak geliyor. SSD ve HDD testi yapmak, ISO yazdırmak gibi birçok şey için ayarlardaki yazılımı kullandım.

@Lorem Ipsum, öykünücü(emulator) ve uyumluluk katmanı arasındaki farkı anlamak gerek. Wine ve Proton öykünücü değiller.
Açıkçası ben de açık kaynaksa birileri inceliyordur diye düşünüyordum.
Zaten birileri incelediği için açık kaynak yazılımlar bu kadar güvenli. Saklayamazsın hiçbir şeyi. Ya hızlıca düzeltilir, ya uygulama terk edilir. Şeffaflık vardır. Windows'da açık bulunduğunda yıllarca onu birileri kullanabiliyor. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımlarda herkes hataları bulabilir.

Bazı Linux dağıtımları bence Windows'tan daha yavaş ama. Ubuntu denediğimde denemez olaydım deyip direkt silmiştim. Belki HDD'ye kurduğumdandır aslında. 🤔
Ubuntu yavaş zaten. Özellikle Snap'ten kurulan her şey ekstra yavaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı