- Makaleler
- 1
Sıradan bir kullanıcıya bir işletim sistemi kuracak olsam yine Windows kurarım, burada mantıklı bakmak gerekiyor. Zorla güncelleme ne demek yahu? Ben hiçbir işimin ortasındayken bilgisayarım birden bire kapanmadı. Hata kodu vermeyip ne verecek? Google'a yazdığında zaten hatanın ne olduğunu da anlayabiliyorsun.Windows'ta işin esnasındayken zorla güncelleme yapmak istemesi, hata olduğunda hatanın tam olarak ne olduğunu bilmeyip hata kodu verirse gidip araştırman, basit bir kullanıcı için bile güçlü donanım istemesi vs. diye sayabilirim. Sanki Windows kendisi ile çelişiyormuş gibi gelmedi mi ? Windows basit ama akl-i selim ve hata çözme bilgisi olmayanlar bile afallayabilir, hiçbir sistem o kadar kullanıcı dostu değil, biraz bilgi birikimi gerekir. Hata kodundan örnek vermiştim, kullanıcı bunu araştırıp sonra verilen çözümü uygulamasını bilmesi gerekiyor. (bakın çözümü vermiş ama o da bilgi gerektiriyor)
Ben sistem kullanıcı dostu demiyorum, Linux'a kıyasla sıradan bir kullanıcı için daha basit diyorum.