Linux'a neden ön yargılı yaklaşılıyor?

sizin yazdıklarınıza göre hiç sorun yok fakat terminalin ne olduğunu bile anlayamayacak birisi için Linux tercih edilmesi bence yanlış.
Windows'ta da bahsettiğimiz eksiklikler ve sorunlar için de tercih edilmemeli o halde. Kullanıcının burnundan fitil fitil getirecek sorunlar birde, hadi Linux'ta olsa kaynaklar var ya da biliyorsan mantıkla yine çözersin ama Windows'ta kendisinden kaynaklı yani kullanıcıdan kaynaklı olmayan bir sorun olduğunda Microsoft'tan çözüm bekleyeceksin (bakınız Windows 7/8.1 Aero sıkıntıları, Windows 10 1511 animasyon glitchleri) Bana lütfen Linux'un son kullanıcı dezavantajı için Terminal demeyin.

Zaten bu yorumunuza ithafen yazdım. Windows'a uğraşıldığı kadar Linux'a uğraşılsa inanın GNU/Linux yılın işletim sistemi seçilir. Windows'ta da bir sorun için aynı derece de uğraştım, Linux'ta da hatta Windows'tan Linux'a geçerken bu kadar sıkıntı çekmediysem bu Windows'ta az buz uğraşmadım demek oluyor yani yine Windows'ta yeterli ölçüde sıkıntı çektirdi. Yeni kullanıcı olsa bile Linux kurardım ben olsam.
Hacmi düşük olmasına rağmen kullanıcı desteği de daha iyi. How to solve... şeklinde başlayan tümcelerle GNU/Linux tarafında çözümlere çok daha kolay ulaşıyorum.

Linux'a kıyasla evet daha kolay. Sürücü kurmak için uğraşmak, güncellemelerle uğraşmak dediğiniz nedir ki? Bir iki tıklama yapıyorsunuz ekranda.
Kanki tum suruculeri guncellemek icin ben sudo apt update ve upgrade yaziyorum.
Guncelleniyor boylelik. Hepsi guncelleniyor.

Sen de o sirada Update'in tepki vermesini falan bekliyorsun iste. Olmadi bir iki kere bilgisayari yeniden baslatiyorsun 😁.

Kanki tum suruculeri guncellemek icin ben sudo apt update ve upgrade yaziyorum.
Guncelleniyor boylelik. Hepsi guncelleniyor.

Sen de o sirada Update'in tepki vermesini falan bekliyorsun iste. Olmadi bir iki kere bilgisayari yeniden baslatiyorsun 😁.
Update'in tepki vermesini beklemiyorum denetle diyorum ve benim için denetliyor, neden çok uzun saatlermiş gibi lanse ediyorsunuz :D ? Bilgisayarın yeniden başlatılması da 3-6 saniye :) Windows kullanmak için bu süreyi beklemeye değer. Ayrıca sistemleri yarıştırmıyoruz.

neden çok uzun saatlermiş gibi lanse ediyorsunuz :D ?
Büyük bir güncelleme geldiği zaman NVMe bile olsa bekletiyor. Linux'ta en büyük güncelleme init system, library ve kernel olur genelde ki bunlarda hızlı bir şekilde indirilip yüklenir, uygulanması ise bir sonraki yeniden başlatmaya kadardır.

Update'in tepki vermesini beklemiyorum denetle diyorum ve benim için denetliyor, neden çok uzun saatlermiş gibi lanse ediyorsunuz :D ? Bilgisayarın yeniden başlatılması da 3-6 saniye :) Windows kullanmak için bu süreyi beklemeye değer. Ayrıca sistemleri yarıştırmıyoruz.
Dogru calismiyor ki guncellemesi.

Bana ne derseniz deyin, ama Windows Update adli coplugu savunmaya calisirsaniz sadece gulunc gorunursunuz.

Aldiginiz urunun berbat yanlarini kabul edin bari. Windows Update cop. Bu kadar. Daha ne kadar guzel aciklayabilirim bilmiyorum.
Bu argümanla zaten sizinle bir teknoloji tartışılmaz.
Büyük bir güncelleme geldiği zaman NVMe bile olsa bekletiyor. Linux'ta en büyük güncelleme init system, library ve kernel olur genelde ki bunlarda hızlı bir şekilde indirilip yüklenir, uygulanması ise bir sonraki yeniden başlatmaya kadardır.
Güzelmiş hocam, kaç dakika tasarruf ediyoruz? Çok büyük farklar oluştuğunu düşünmüyorum. Update'in bana göre tek sorunu eski sürücü kurabilme ihtimalinin olması.

Bunun dışında Update ile Windows 10 -> 11 geçiş yaparken bile çok fazla beklemedim.

Linux'ta daha hızlı olması zaten işletim sisteminin kendisinin de hafif olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Siz öylesiniz ve ya burda ki herkes ama bunlarla hiç alakası olmayan bir kullanıcı ne yapacak sizce ?
Bunlarla hiç alakası olmayan bir kullanıcının Linux kullanmasını tavsiye etmem şahsen. Ubuntu tabanlı dağıtımların yazılım mağazaları accayyip yavaş. Snapd mağazası kadar yavaş bir şey hayatımda kullanmadım. Flatpak diyeceğim ama o da rezalet. Doğrudan repolardan çekip kurmak genelde en mantıklı seçenek fakat repo eğer listede yoksa bi de repo eklemen gerek. Hadi repo olmayan bir yazılıma denk geldin? Bağımsız biri güncellemeleri manual sunuyor. AppImage paylaşmamış. Compile edilmemiş yazılımı lak diye yüklemiş. Kullanıcıya da bu yazılım lazım. make her zaman kusursuz çalışmıyor. C compiler bulunumadı dedi. Hadi dönecek bir de C compiler yükleyecek. Linux araştırmakla alakası olmayan bir insanın son kullanacağı işletim sistemidir.

Dogru calismiyor ki guncellemesi.

O zaman en başta doğru çalışmıyor diyeceksiniz, beklemekten bahsetmişsiniz ben de ona göre yanıtımı verdim. Sonra bana doğru çalışmıyor ki yazmışsınız. Konudan konuya atlıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı