Linux'a yeni geçen biri ne yapmalı?

Linux işletim sistemleri Windows işletim sisteminden çok daha farklıdır. Linux'u test etmeden, geçmeni önermem. Linux dağıtımlarını kurmadan USB üzerinden test edebiliyorsunuz. Yeni başlıyorsanız Linux Mint göz atabilirsiniz. Kendisi Windows'a çok benziyor. Hemen alışırsınız.

Linux'a geçtiğimde yapmam gereken bir şey var mı?

Alışmaya başlamalısın. Tek bir dağıtımda bağlı değil, her dağıtımı denemelisin. Yeni ve farklı dağıtımlar deneye deneye bilgin de artmış olur.

Paket yöneticisi komutlarına alışmalısın. Masaüstü ortamlarına alışmalısın. Bir sorun çıktığı zaman Windows'a dönmek yerine araştırıp çözmeye uğraşmalısın.

Basit arayüzü olan ve kullanım amacınıza uygun bir linux dağıtımı seçin. Neredeyse mouse'u oynatmak için bile komut yazmayı gerektiren bir sürüm yüklerseniz bu ne deyip bırakırsınız.

Windows gibi mouse kullanımı daha fazla olan işletim sistemleri değiller. Klavye kullanmanız gerekiyor. Yani bazı uygulamalara ulaşmak için kod yazmanız da gerekebiliyor. Basit kodları öğrenerek başlamalısınız. Bence VirtualBox üzerinden veya USB üzerinden test edip geçin. Beğenmeyebilirsiniz, zor gelebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı