Rehber Linux'dan Windows'a dönme yöntemi!

Kusura bakmayın, internette neyi nasıl aradığınızı bilmiyorum ama şu cümlelerden doğru arama yapmayı bilmediğinizi anlıyorum. Zira doğru aradığınızda bir çok çözüm çıkıyor, tek bir arama motoru da hiçbir zaman en doğru sonucu göstermez, ötekilerini de gezmeniz gerekir.
Rehber dediğiniz şey, tekniğini pek bilmeyen insanlar için yapılır. Resimlerle ve maddeler/adımlar halinde anlatılır.
Bu sorunla karşı karşıya kalmakla birlikte dolambaçlı bir çözüm önermişsiniz. ISO dosyasını program kullanmadan da yazdırabilirsiniz dd modunda. Ayrıca bu iş için birden fazla program da mevcut, program yerine elle de yapılabiliyor gparted üzerinden. Bu şekilde bir çözüme gidiyor olmanız GNU/Linux bilginizin pek iyi olmadığını gösteriyor.
VirtualBox ile sanal Windows kurduktan sonra Extension paket kursanız bile göremediğiniz donanımlar olabiliyor, bu durumsa bilgisayardan bilgisayara değişiklik gösteriyor.
Forumda arkadaşlarımız ilk defa kullananlar için daima Dual Boot önerisinde bulunuyorlar/bulunuyoruz, GNU/Linux platformlarında kafa patlatmadan Windows gibi kullanmaya çalışacaksanız ilk başta da uyarıyoruz, buradaki Windows silip GNU/Linux kurma hatası sizde.
Dediklerinize genel olarak katılıyorum fakat ek olarak düşeyim, dd ile Windows ISO yazdırılamıyor ve gparted ile hiçbir ISO yazdırılamıyor benim bildiğim kadarıyla.
 
Terminalden dd modu ile. Ayrıca 'Diskler' adlı uygulama, Gparted, dağıtım içerisinde gelen kalıp yazıcı yazdırır. Ama gözükmüyor maalesef. Ben hiç denk gelmedim gözüken.
Gpartedi çokça kez kullandım, hiç böyle bir fonksiyona sahip olduğunu bilmiyordum doğrusu. Forumda çokça kez dd ile Windows yazılamadığını söylendiğini görmüştüm, kendimden şüphe ettim şu an...
 
Dediklerinize genel olarak katılıyorum fakat ek olarak düşeyim, dd ile Windows ISO yazdırılamıyor ve gparted ile hiçbir ISO yazdırılamıyor benim bildiğim kadarıyla.
gparted üzerinden diski iki parçaya bölüp, bir tarafı boot bir tarafın içine ISO dosyalarını koyuyorsunuz. Bayrakları da işaretlerseniz açılır. Zira Rufus'da aynı mantıkla çalışıyor.
dd ile çalışmak için UEFI desteği olmaması gerek diye hatırlıyorum.
 
Dediklerinize genel olarak katılıyorum fakat ek olarak düşeyim, dd ile Windows ISO yazdırılamıyor ve gparted ile hiçbir ISO yazdırılamıyor benim bildiğim kadarıyla.

Yazdırılır yazdırılmasına, ama çalışmayacağı apaçık ortada.

Dediğin yöntem işe yarayan bir yöntem, biz bu yolla GNU/Linux'ta kurtaramadığımız bir belleği Windows ortamından kurtarmaya çalışmıştık @Ram_kafasi ile. Low Level Format bile atılabiliyorsa yazdırma işlemi de yapılabiliyor. Alternatif yazılımlar kullanılabilir elbette. WoeUSB hiç beğenmediğim bir yazılım örneklendirirsek. Diske yazma hızı inanılmaz yavaş, olay çok ağır ilerliyor ve bende bir süre sonra tıkandı ve daha da yazdıramadı. Ventoy ile yapmıştım Windows işini. Ventoy ile de hata aldığına göre aslında bu yöntemde senin işini görüyor.
Önemli olan arkadaşın işini görmesi zaten. Yok şunu kullan şöyle yap, bunu kullan böyle yap olayı hikaye. Bu daha rahat gelmiş belli ki, bu yöntemle gitmiş. Sınırsız yolu yöntemi bulabilirsiniz, istediğiniz yöntemi de uygularsınız. Üzgün, kızgın atmaya gelmeyin lütfen.
Ve lütfen aşırı eleştirici tavırlarınızı kendinize saklayın.

Rehber konusuna gelirsek, yaptığın yöntemi biraz daha açıklayabilirsin. Hiç anlaşılan bir yöntem olmamış.
 

Geri
Yukarı