Linux'e geçmek

  • Konuyu başlatan Zue
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 980

Zue

Hectopat
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
2.252
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tasarım ve özelleştirilebilirlik. Şunu sürekli atasım geliyor bir yerlere. :D

Ancak Windows'ta alışık olduğumuz bazı şeylerin olmaması üzücü. Örneğin fotoğrafı tarayıcıdan sağ alt köşeye sürükleyerek masaüstüne kaydetmek çok rahat oluyordu.
Eki Görüntüle 1011235

Hocam Ubuntu mu kullanıyorsunuz Linux hakkında pek bir bilgim yok ama Windows 10'dan Linux'a geçmek istiyorum fakat Ubuntu falan varmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç için Linux Mint ve Xubuntu öneririm,Ubuntu çok fazla RAM tüketiyor ve de kasıyor ha birde bug var.
 
Yanlış bilgi
Sakın geçme exe açmıyor. Onu da geçtim hele oyun konusunda resmen hayal kırıklığı çünkü asla oyun oynayamazsın. Yani eğer Linux'a geçeceksen oyunları tamamen unut. Ne, yoksa birisi Adobe falan mı dedi? Dostum onu zaten unut diyorum ya bu işletim sistemi exe eçamıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın geçme EXE açmıyor. Onu da geçtim hele oyun konusunda resmen hayal kırıklığı çünkü asla oyun oynayamazsın. Yani eğer Linux'a geçeceksen oyunları tamamen unut. Ne, yoksa birisi Adobe falan mı dedi? Dostum onu zaten unut diyorum ya bu işletim sistemi EXE açamıyor.
EXE, Windows'un çalıştırılabilir dosya formatı. GNU/Linux ise bambaşka bir işletim sistemi ve kendi çalıştırılabilir dosya formatı var. Neden EXE açması gereksin? Bunu da geçtim Wine uyumluluk katmanı ile EXE açabiliyor da. Bir sürü native oyun da var. Üstüne üstlük sadece Windows'a çıkmış oyunları da çalıştırabiliyor. Adobe'nin ise özgür yazılım alternatifleri var. Adobe'ye para vereceğime özgür yazılım alternatiflerini kullanırım daha iyi.

Şu ana kadar çalıştırılan Windows oyunu sayısına aşağıdaki siteden bakabilirsin.
 

Geri
Yukarı