Linux'ta her oyunda FSR açılır mı?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Diyelim Lutris ve Proton GE Wine sürümünü kullanıyoruz. Bilgisayardan bir oyunu açtık ve Lutris'de ortam değişkenlerine (ya da Wine için yapılandırmaya) bu aşağıdaki komut ekledik;
WINE_FULSCREEN_FSR=1
O zaman her oyunda FPS artar mı?

Yanlış bilgi: Linux'ta oyun oynanabilmektedir.
Diyelim Lutris ve Proton GE Wine sürümünü kullanıyoruz. Bilgisayardan bir oyunu açtık ve Lutris'de ortam değişkenlerine (ya da Wine için yapılandırmaya) bu aşağıdaki komut ekledik;
WINE_FULSCREEN_FSR=1
O zaman her oyunda FPS artar mı?

Daha Linux oyun açamıyor ki FPS arttıracaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak proton ile başlatılan her oyunda FSR kullanmak mümkün gibi duruyor. Windows'ta kullanılan 3. parti yazılımlara benzetilebilir.
Ama ne kadar fark eder cevaplaması zor.

Teknik olarak proton ile başlatılan her oyunda FSR kullanmak mümkün gibi duruyor. Windows'ta kullanılan 3. parti yazılımlara benzetilebilir.
Ama ne kadar fark eder cevaplaması zor.
Ben araştırdım da sadece Proton Wine GE (şu an 8.x sürümü bulunuyor. Steam'de kullanılan Proton ve ya Proton GE değil.) ve Lutris'in kendi Wine FSHack sürümleri destekliyor bu özelliği.

Yanlış bilgi mi bilmiyorum.

Ben araştırdım da sadece Proton Wine ge (şu an 8.X sürümü bulunuyor. Steam'de kullanılan Proton veya Proton ge değil.) Ve Lutris'in kendi Wine fshack sürümleri destekliyor bu özelliği.

Yanlış bilgi mi bilmiyorum.
Ben tüm Proton çatallarında var diye biliyordum.
Ama Proton GE gibi alternatifleri tercih etmek daha fazla özellik olması gibi açılardan tartılınca daha iyi olacaktır.
Mesela Cachy OS için olan bir proton sürümünde DLSS FG Valve'nin Proton experimental sürümüne kıyasla daha erken gelmişti sanırım.

Ama bu FSR kullanma özelliği uzun süredir sunuluyor.
Hatta aklıma şu video geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben tüm Proton çatallarında var diye biliyordum.
Ama Proton GE gibi alternatifleri tercih etmek daha fazla özellik olması gibi açılardan tartılınca daha iyi olacaktır.
Mesela Cachy OS için olan bir proton sürümünde DLSS FG Valve'nin Proton experimental sürümüne kıyasla daha erken gelmişti sanırım.

Ama bu FSR kullanma özelliği uzun süredir sunuluyor.
Hatta aklıma şu video geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video'yu izledim. Anladığım kadarıyla FSR 2 Qualtiy modunda ekran çözünürlüğünü atıyorum 1400x700'e alıyoruz ve FSR devreye giriyor, FPS artıyor. Görüntü de iddia ettiklerine göre daha da netleşiyor.

Peki her oyunda oluyor mu cidden? Böyle bir şey ise tamam ben geçerim. Çünkü Loseless Scaling çok güzel olsa da yapay kare üretiyor aslında.

Video'yu izledim. Anladığım kadarıyla FSR 2 Qualtiy modunda ekran çözünürlüğünü atıyorum 1400x700'e alıyoruz ve FSR devreye giriyor, FPS artıyor. Görüntü de iddia ettiklerine göre daha da netleşiyor.
Bende öyle anladım ama iş pratiğe/denemeye gelince işe yarıyor mu emin değilim, 1280x720 yapıp oyunu kapatıp açınca görüntüde iyileşme var mı emin olamadım. FSR mı başarılı değil yoksa çalışmıyor mu diye düşündüm. İsterseniz aldığım ekran görüntülerine bakın:
0,2 mb'lik fazladan dosya boyutu nedeni ile resim yükleyemiyorum.

Peki her oyunda oluyor mu cidden?
Teoride proton kullanılan her oyunda olması lazım.

Bende öyle anladım ama iş pratiğe/denemeye gelince işe yarıyor mu emin değilim, 1280x720 yapıp oyunu kapatıp açınca görüntüde iyileşme var mı emin olamadım. FSR mı başarılı değil yoksa çalışmıyor mu diye düşündüm. İsterseniz aldığım ekran görüntülerine bakın:
0,2 mb'lik fazladan dosya boyutu nedeni ile resim yükleyemiyorum.

Teoride proton kullanılan her oyunda olması lazım.
Resimleri indirip, tam ekranda inceledim. 1080P Native fark atıyor hepsine. Çok kaliteli 3B grafikler, ışıklandırmalar var. Yüzeylerde yansımalar falan çok iyi.

Şimdi Windows'ta da Loseless Scaling LSFG 2.3 ile aynı bu şekil native ama performansı 3'e katlıyor yani. Ondan Linux kötü yine bu yönden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı