Linux'ta Kaspersky var mı?

Alikaplan801

Decipat
Makaleler
7
Linux'a geçmeyi düşünüyorum fakat Antivirüs tarafı hakkında kafama takılan bir soru var. Linux'ta Kaspersky, Malwarebytes gibi Windows'taki popüler virüs yazılımları var mı? Var ise de kullanmaya gerek var mı? Bu programlar Windows'ta olduğu kadar Linux'ta da güçlü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yok? Örneğin bir site Linux'a özel bir Keylogger kodladı ise ve biz de o siteye girerek bunu yersek ne olacak?

O dediğin GNU/Linux'ta sökmez.
GNU/Linux kendi parolan ile korumalıdır, en fazla kullanıcı dizinine girer oradan da zaten kullanıcı görür.

Nasıl yok? Örneğin bir site Linux'a özel bir Keylogger kodladı ise ve biz de o siteye girerek bunu yersek ne olacak?
Bir siteye girerek keylogger yiyemezsin. O siteden bir şey indirip açman gerekiyor. GNU/Linuxta virüs bulaşamaz veya yapılamaz diye bir şey yok fakat bugüne kadar virüs bulaştığını söyleyen 1 insan evladı görmedim ben.

Artı -1 Eksi
Zararlıları kodlayan kişiler zararlıyı Windows ortamında çalışacak şekilde hazırlıyorlar çünkü Windows aşırı popüler bir işletim sistemi.

Linux ortamında çalışabilen virüslerin sayısı az, o yüzden çoğu Linux kullanıcısı anti-virüse gerek duymuyor.

Zararlıları kodlayan kişiler zararlıyı Windows ortamında çalışacak şekilde hazırlıyorlar çünkü Windows aşırı popüler bir işletim sistemi.

Linux ortamında çalışabilen virüslerin sayısı az, o yüzden çoğu Linux kullanıcısı anti-virüse gerek duymuyor.
Bir gün Linux'un popüler olmasından işte bu yüzden korkuyorum xD.

Bir gün Linux'un popüler olmasından işte bu yüzden korkuyorum xD.
"Linux malware" denilen bir virüs türü var zaten. Linux ortamında çalışabilen çeşit çeşit virüslere "linux malware" deniliyor. Linux kurulu bilgisayara virüs bulaşması Windows'a nazaran daha zor, evet fakat imkansız/çok zor bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı