Çözüldü Linux'ta NVIDIA sürücüleri çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
1 aydır falan çalışmıyor sürücüler. NVIDIA paketini kuruyorum veya siyah ekranda kalıyor ya da dahili ekran kartı kullanılıyor. 555 sürücüsü varken denemiştim en son. 560 sürücüsüyle de çalışmıyor. Debian'da 535 sürücüleri yine çalışmıyor. Ama zorin veya Mint ile 535 ve 545 sürücülerini yükleyince çalışıyorlar. Arch'ta NVIDIA-all projesiyle yükledim yine aynı sorun. NVIDIA-smi çıktısı 5 MB RAM kullanıldığını ve xorg işleminin çalıştığını söylüyor fakat NVIDIA X server settings uygulaması da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yalnızca paket olarak kurmak yerine wiki'de yazana göre ilerlemeyi denediniz mi?

Laptop ise BIOS'tan yalnızca harici ekran kartını çalıştırıp dener misiniz? İkisi açık olunca bazen sadece dahili ekran kartını kullanıyor.

Her ne kullanıyorsan onun paket yöneticisinden nvidia-settings'i indir.

Hocam yalnızca paket olarak kurmak yerine Wiki'de yazana göre ilerlemeyi denediniz mi?

Laptop ise BIOS'tan yalnızca harici ekran kartını çalıştırıp dener misiniz? İkisi açık olunca bazen sadece dahili ekran kartını kullanıyor.

Archinstall ile otomatik kurmayı da denedim olmadı yine de. Wikiye bakmıştım ama tekrar deneyim.

Archinstall ile otomatik kurmayı da denedim olmadı yine de. Wikiye bakmıştım ama tekrar deneyim.

EndeavourOS var hocam orada NVIDIA için hazır ayarı mevcut, şu an Dual boot olarak kullanıyorum. 1 2 gün önce 560 sürümünü kurmuştu.

1 aydır falan çalışmıyor sürücüler. NVIDIA paketini kuruyorum veya siyah ekranda kalıyor ya da dahili ekran kartı kullanılıyor. 555 sürücüsü varken denemiştim en son. 560 sürücüsüyle de çalışmıyor. Debian'da 535 sürücüleri yine çalışmıyor. Ama zorin veya Mint ile 535 ve 545 sürücülerini yükleyince çalışıyorlar. Arch'ta NVIDIA-all projesiyle yükledim yine aynı sorun. NVIDIA-smi çıktısı 5 MB RAM kullanıldığını ve xorg işleminin çalıştığını söylüyor fakat NVIDIA X server settings uygulaması da yok.
pacman -S nvidia-settings bu komutu kullandiniz mi? ayrica isletim sisteminin dahili ekran kartini kullanmasi iyi bisey siz dilerseniz bir yazilimi veya oyunu nvidia ile calistiracaksiniz ve boylece daha yuksek performans alacaksiniz. __NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME=nvidia uygulamaadi Bu komutu kullanarak dilediginiz oyunu veya uygulamayi nvidia ile calistirabilirsiniz dilerseniz bunu kisaltabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı