Rehber Linux'ta oyun oynamak için ayrıntılı rehber

Masaüstü veya sol alt menüden Steam ikonuna basınca.
Steam Update ekranda beliriyor.
Sonraki ana ekran açılamıyor.
Sağ alt panel simgesi bazen açılıyor bazen açılmıyor.
Açıldığında da çalışmıyor.
Htop ile bakınca, Steam açık, servisleri açık, Steam web helper birkaç defa açık.

Terminalden Steam yazınca ise mükemmel şekilde açılıp çalışıyor.

Sonunda çözdüm.
Meğer benim tarihi eser terrascale tabanlı "Radeon 3000 ıgp" ekran kartını sevmiyormuş.
Vulkan'ın esamesi dahi yokmuş bu kartta.
Steam ayarlarda, arayüzde.
Donanım video kod çözme ve donanım hızlandırmayı kapayınca düzeldi.

Son düzenleme:
Vulkan olmadan Linux oyunculuğu gerçekten eziyet.

Güzel rehber hocam teşekkürler buradan çok bilgi edindim zamanında. Ancak çözemediğim bir sorunum var buradan sormak istiyorum. Xanmod kernel kullanmak istiyorum ancak dkms modülü hatası alıyorum. Çok araştırdım çok şey denedim bir türlü çözülmedi. Gt 525m kullanıyorum ve uyumlu sürücü legacy 390.157. MX Linux'ta stok çekirdek(6.1.17) ile nvidia detect sorunsuz bir şekilde sürücüyü yüklüyor ancak sorun xanmod yüklemeye gelince sorun başlıyor. 390 sürücüsü bırakıldı diye 6.2.x+ çekirdeklerinde sürücü uyumsuz olabilir bilgisi edindim bu yüzden xanmod 6.1.77, 6.1.76, 5.15 çekirdeklerini denedim hepsinde dmks hatası alıyorum. Sürücüyü sıfırdan kurmayı deniyorum gene aynı sorun, başka dağıtım deniyorum yine aynı sorun. Nvidia laneti devam ediyor yani.

Oysa eski kasamda radeon hd2400 pro kullanıyorum sorunsuz bir şekilde xanmod çekirdeklerini kullanabiliyorum. Mesela şuan xanmodv1 6.6 lts kurulu ve sorunsuz çalışıyor.

Değerli yorumun için teşekkürler. Konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için maalesef yardımcı olamayacağım. Yeni konu açman daha hayırlı olacaktır.

Linux'a geçtiğim şu sıralarda böyle mükemmel kaynak görmek beni çok mutlu etti. Eline emeğine yüreğine sağlık.

Hocam, Pop!_OS'e bakış açınız nasıl? Kendi deneyimlerime göre oyun için en iyi dağıtım.

Hocam, Pop!_OS'e bakış açınız nasıl? Kendi deneyimlerime göre oyun için en iyi dağıtım.
Çoğunlukla olumsuz. Yaklaşık 1 ay kadar LTS sürümünü kullanmıştım. Her yerinde farklı hatalarla karşılaştım. Dağıtımın içi gereksiz uygulamalarla dolu. Çoğu uygulama yavaş açılıyor. Ayrıca oyun oynamayı deneyip te oyun oynayamadığım tek dağıtım bu dağıtım. Denediğim tüm oyunlarda farklı farklı hatalar çıkarıyordu. En sonunda bıktım ve yeni bir dağıtım arayışına girdim. Ondan sonra Fedora kullanmaya başladım. Gayet kararlı ve hızlı bir dağıtımdı. Pop!_OS'te yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım. Şu an ise Debian kullanıyorum. Ayrıca yukarıda önerdiğim dağıtımlar, kanaatimce oyun için Pop!_OS'ten daha iyi tercih olacaktır.

Şu ana kadar denediğim en akıcı dağıtım solus.
Ama rocm entegrasyonu halen tamamlanmış olmadığı için ben kullanamıyorum.
Lakin amacım sadece oyun oynamak olsaydı Fedora'yı bırakır Solusa geçerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…