Linux'tan korkulmalı mı?

Windows alışkanlığı olan insanların Linux korkusu yaşaması çok alışılageldik bir durum. Terminalden de korkmanıza gerek yok. Komutlar bellidir. Bir makinenin düğmeleri ve işlevleri gibi düşünün. RAM'i ve işlemciyi Windows'a kıyasla çok daha az kullanır, bu da donanımınızı rahatlatır. Ayrıca Linux Mint, Pop OS, Ubuntu (ve varyantları) gibi başlangıç dostu dağıtımlar kullanırsanız aynı Windows'un yaşattığı gibi gayet sedanter bir Linux deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
Bilgisayara Linux değil, sen zarar verirsin. Linux sistemlerde Windows'a göre bir özgürlük var. Ben de hizmetleri durdurup silerek Ubuntu'yu patlatmıştım acemiliğimle. Özgürlük sağlar fakat Windows kadar kullanıcı dostu değildir. Terminalden korkma. Kullana kullana tabii alışırsın. İlk olarak Ubuntu ile başlangıç yapılabilir. Bazı dezavantajları olsa da birçok avantajı vardır.
 
Hocam bir de Nvidia GPU sahibiyim. Linuxta sorun yaratıyor diyorlar. Doğru mu?
3050 kullanıyorum hocam bende bir sorun yok, büyük ihtimal sorun yaşamazsınız.
 
Bir USB'niz vardır sanırım. GNU/Linux'ü o USB ile kurmadan deneyebilirsiniz.
Bir GNU/Linux dağıtım kalıbını indirip USB'ye yazdırın. Bilgisayarı o USB ile başlatın.
Mesela Türkçe başlangıç için Pardus veya Pisi Linux seçilebilir.
USB ile başlatırken "Pardus'u Dene" veya Pisi Linux indirirseniz "Pisi Linux'ü Dene" seçeneği ile devam edip bilgisayara kurmadan, o USB üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Kurmayı denemeden önce kaç kere bu tür konuları açacağını cidden merak ediyorum. Yine bir Terminator vakası.

Troll bir konu olduğunu düşünüyorum.
 
Hocam bir de Nvidia GPU sahibiyim. Linuxta sorun yaratıyor diyorlar. Doğru mu?
Doğru. Debian, Ubuntu, Linux Mint gibi popüler dağıtımların forumları sürücü sorunlarıyla dolu. Bizzat yaşamış biri olarak NVIDIA Linux üzerinde berbat bir performansa sahip.
 

Geri
Yukarı