Çözüldü Linux'tan Windows'a geçince saat ayarı bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kursad051

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, dün bilgisayararıma Dual boot ile Ubuntu kurdumburada bir sıkıntı yok, Ubuntu'ya geçip kullanıyorum ama Windows'a geri geçince saat ayarı bozulmuş oluyor Ubuntu'daki saat doğru olmasına rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet doğru, saati otomatik alıyor zaten Windows normalde, ama Ubuntu'ya geçip geri Windows'a gelince değişmiş oluyor saat.

Bu sorun sık yaşanan bir sorun çözümü ise gayet basit.
Linux kendi saat yönetim şekliyle BIOS saatine elleşiyor bunun sonucu Windows saati yanlış okuyor.
Terminale şunun girin, bu komut Linux arkadaşın saati BIOS'tan okumasını sağlayacak. Windows ise kendi kafasına göre at koşturacak.

Bash:
timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock
Evet doğru, saati otomatik alıyor zaten Windows normalde, ama Ubuntu'ya geçip geri Windows'a gelince değişmiş oluyor saat.

Linux kendi saat yönetim şekliyle BIOS saatine elleşiyor bunun sonucu Windows saati yanlış okuyor.
Terminale şunun girin, bu komut Linux arkadaşın saati BIOS'tan okumasını sağlayacak. Windows ise kendi kafasına göre at koşturacak.

Bash:
timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Timedatectl set-local-RTC 1 --adjust-System-clock

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı