Linux'u sadece terminal ekranı ve işe yaramaz bir sistem olarak gören insanlar

Eski sistemleri hayata döndüren bir işletim sistemi çekirdeği veya altyapısı. Çok eski sistemlerde bile rahatlıkla kullanılabilir tabii ki normal kullanıcı için bana göre Windows idealdir ama eski sistemlerde Windows 10 kullanmak işkence. Amcamın i5 2.nesil bilgisayarına kurmuştum Windows 10 felaket kasıyordu gerçekten. Geri Windows 7 kurdum sistem rahatladı. Linux tabanlı işletim sistemleri de eski sistemler için idealdir. Sadece eski sistem için değil tabii işi gereği kullanan çok kişi var. Yakın bir zamanda Dual Boot olarak kullanmayı düşünüyorum sistemi. Tabii elliden fazla dağıtım var hangisini seçeceğimi bilmiyorum sadece deneme amaçlı. Sanal bilgisayarlara kurulum yapınca felaket performans kaybı oluyor her işletim sisteminde.

Eski bilgisayarlar için lxde, lxqt ve xfce ortamları var. Bence sistem eski olmasa bile xfce kullanılır.
 
Bu arada Steam, Linux ile uyumlu (Böyle biliyorum, yanlış olabilir). Bu da Steam içerisindeki tüm oyunları Linux ile uyumlu yapar mı?
Steam'ın Linux tabanlı kendi işletim sistemi var (SteamOS). Steam'da yayınlanan tüm oyunlar Linux destekli değil fakat Steam'ın kendi oyunları Linux destekli olarak çıktığını biliyorum.

Ayrıca Linux bence hiç kötü değil. Windows'la 10 dakikada kendine gelemeyen bilgisayarı Linux 25 saniyede açar hale getirdiğini gördü bu gözler.
 
Linux çöptür, LTSC sürüm kuracaksın(!)🤣

Biri de o arkadaş tabii. :D
Bu arada Steam, Linux ile uyumlu (böyle biliyorum, yanlış olabilir). Bu da Steam içerisindeki tüm oyunları Linux ile uyumlu yapar mı?

Hayır, tüm oyunlar uyumlu değil ama uyumlu olan çok oyun var. Valve'nin oyunlarının hepsi uyumlu mesela.
 
Son düzenleme:
Ya ben alışkanlıkları bozmaktan korkan bir insan olduğum için bir türlü deneyemedim. Laptopa kurayım diyorum, peder bey yıllardır Windows kullanıyor. Dakika başı çağıracak, "bu nerede?", "o nerede?".

Bu arada Steam, Linux ile uyumlu (Böyle biliyorum, yanlış olabilir). Bu da Steam içerisindeki tüm oyunları Linux ile uyumlu yapar mı?
Hayır hocam sadece Steam launcher uyumlu.
Ama CS gibi Steam oyunlarının çoğu uyumlu.

Ayrıca Wine ve Play on Linux gibi nimetler de var fakat tam performans alınamıyor.
 
Eski sistemleri hayata döndüren bir işletim sistemi çekirdeği veya altyapısı. Çok eski sistemlerde bile rahatlıkla kullanılabilir tabi ki normal kullanıcı için bana göre, Windows idealdir ama eski sistemlerde Windows 10 kullanmak işkence. Amcamın i5 2.nesil bilgisayarına kurmuştum Windows 10 felaket kasıyordu gerçekten. Geri Windows 7 kurdum sistem rahatladı. Linux tabanlı işletim sistemleri de eski sistemler için idealdir. Sadece eski sistem için değil tabii işi gereği kullanan çok kişi var. Yakın bir zamanda Dual Boot olarak kullanmayı düşünüyorum sistemi. Tabii elliden fazla dağıtım var hangisini seçeceğimi bilmiyorum sadece deneme amaçlı. Sanal bilgisayarlara kurulum yapınca felaket perfonmans kaybı oluyor her işletim sisteminde.
Ben sanal bilgisayarda 512 MB RAM ayırmıştım. Ona rağmen kasmamıştı. Kali Linux kullanıyordum.
 
Ben sanal bilgisayarda 512 MB RAM ayırmıştım. Ona rağmen kasmamıştı. Kali Linux kullanıyordum.
Kali Linux kurmuştum ama normal kuruluma göre ciddi anlamda akıcılık kayboluyordu. Windows XP'de kurmuştum merak ettiğim virüsleri denemek için. Sanal Bilgisayar sağolsun virüse gerek kalmadan kastırdı işletim sistemini.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı