Linux'un yanlış anlaşıldığı nokta terminal ve çeşitli Linux sorularına cevaplar

CLI > GUI, WM > DE bu arada. Bu iki şeye alışınca kullanım vermiliğiği çok artıyor.
Yok ya ben GNOMEcuyum, CLI skllerimi ilerletmem lazım ama, hedefim hayatım boyunca Linux sistemlerle boğuşmak, adına bulut mühendisliği ve sistem uzmanlığı deniyor .

Güzel olmuş hocam. Eğlenceli olması hoşuma gitti.

Hocam WM nedir?
Sağ olun hocam, düz adamın duygularını yansıtarak içim dökmeye çalıştım

Window Manager, pencere yöneticisi, tam bir masaüstü deneyiminden ziyade programlar için kısıtlı bir arayüz desteğidir, bazıları agresifliğinden ötürü daha çok sever ve haliyle hafiftir.

@222744 hocam neden AMD Radeon Software, Nvidia Denetim Masası, Asus Armoury Crate ve AI Suite 3 gibi üretici yazılımlarının desteği yok?

@222744 hocam neden AMD Radeon Software, Nvidia Denetim Masası, Asus Armoury Crate ve AI Suite 3 gibi üretici yazılımlarının desteği yok?

Tercih edilmediği için mi?
Tamamen o şirketlerin tercihi. Zannetmiyorum ki programlarını Linux'a uyarlamakta zorluk çeksinler. Kocaman bir community desteği de var.

Hem Red Hat tabanına hem de Ubuntuya var

Kontrol MErkezi hakkında bilgim yok ama driverı var, muhtemelen yanında geliyordur çünkü enterprise tarafta kullanan var.

Armoury Crate yazılmamış, Linux oyuncu sayısı az olduğu için ben olsam ben de uğraşmazdım dürüst olayım. AI Suite 3 de yok.
Bunlar yerine resmi olmayan arayüzler ve scriptler var fakat resmi yok.

Yapılmama sebebi ise oyuncu piyasasının Linux kullanmaması.

Edit, NVIDIA X Server Settings adıyla geçiyormuş Control Center @321147
Not: SS bana ait değil.

Benim için tek sorun kullanışlık zorluğu ve uygulama desteği.
Kullanışı gram zor değil ya alışınca Windows'tan bile kolay arkadaş.

Bu arada sürücülerde sorun yaşanmaz Linux'ta ben sürücüler konusunda çoğu dağıtımda rahat olunabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Armoury Crate yazılmamış.
Github'da vardı diye hatırlıyorum. Bir ara bakmıştım. ROG'lar için yazıyor ama TUF'lar için falan da vardır.

Valorant ve R6S dışında neredeyse tüm oyunlar rahatlıkla oynanabiliyor bu arada.
Flatpak ve Snap de bence paket depoda olduğu sürece kullanılmamalı ya.

Flatpak ve Snap de bence paket depoda olduğu sürece kullanılmamalı ya.
Birkaç yazılımın dağıtımı oradan yapıldığı için daha rahat geliyor hocam ve silmesi ve bağımlılık eksikliği son derece azalıyor, ben bazen sırf bundan sebep snap reposunu seçiyorum resmi olarak varsa, Örneğin Jetbrains uygulamaları.

Github'da vardı diye hatırlıyorum. Bir ara bakmıştım. ROG'lar için yazıyor ama TUF'lar için falan da vardır.
Resmi olarak mevcut değil. Birkaç proje var onların çoğu da ROGlar için. TUF laptop kullanıyorum keşke şuanki bilgi birikimim varken alsaydım cihazımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…