Eğer laptopu aldığında işletim sistemi yüklü geldiyse format ile lisans gitmez. FreeDOS geldiyse sonradan sen kurulum yaptıysan aldığın keye göre durum değişiklik gösterebilir. Yanlış hatırlamıyorsam OEM ve Retail keyler format ile gitmiyordu.
Şu an baktım OEM destekliyor.
Fabrika ayarlarına döndürsen? Sıfırlama yani.
Direkt format atmak istiyorum hocam.
Lisansın OEM lisans yani cihazla beraber orijinal olarak geldiyse hiçbir şekilde lisans gitmez. İstersen Windows'u silip Linux falan kur tekrar Windows kurduğunda lisansın aktifleşecektir. Ayarlardan sıfırlamana gerek yok tavsiyem USB bellek ile temiz kurulum yapman.
Tamamdır hocam çok teşekkürler. Bende öyle yapmak istiyordum. ISO dosyasından direkt yapın diyorsunuz değil mi?
Aynen hocam daha önce başıma gelmişti ve konu açıp sormuştum. Hatta ben yeni disk alıp formatladım ve gitmedi lisans.
Çözüldü: Laptopa yeni SSD takınca Windows 11 lisansı gider mi?
Arkadaşlar bu durumu hiç tecrübe etmedim, Windows 11 yüklü yeni bir laptop aldım ancak SSD alanı yetersiz olduğundan Kioxia G2 1 TB M.2 NVMe SSD takmayı düşünüyorum, yeni laptoplarda lisans durumu nasıl oluyor, BIOS'a mı gömülü? Yeni disk alınca USB ile Windows 11 yüklersem eski lisans...www.technopat.net
Tamamdır çok teşekkür ederim
Bir de son kez bir sorum var. USB'ye Windows 11 ISO dosyasını yükleyip boot ayarlarından boot mu edeyim yapacağım şeyleri söyler misiniz? Çok bir bilgim yok lisans giderse etkinleştir yazısını görmek istemiyorum
Aynı Windows sürümünü yüklersen lisans gitmez.
Size de teşekkür ederim hocam desteğiniz için