Lisans için İtalya mı Almanya mı?

Almancayı 2 senede sular seller gibi öğrenirsin. Ben 1 yılda yata yata Goethe B2 sertifikası aldım (liseden kalma biraz temelim vardı, İngilizce bilmek de biraz işime yaradı).

Ama bu arada Almanyada %100 İngilizce lisans bölümleri de var. Hatta YKS puanın düşük olsa bile girebileceğin NC frei denilen bölümler de mevcut.
Evet biliyorum ama o üniversitelere YÖK denklik vermiyor diye biliyorum. Benim istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği ya da elektrik-elektronik mühendisliği ve iyi üniversitelere baktığımda iki dili de istiyorlardı sadece seviye farkları vardı. Okulumuzun dili önümüzdeki sene Almanca olacak diye bir duyum aldım bunun bana da faydası olur diye düşünüyorum.

Evet biliyorum ama o üniversitelere YÖK denklik vermiyor diye biliyorum. Benim istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği ya da elektrik-elektronik mühendisliği ve iyi üniversitelere baktığımda iki dili de istiyorlardı sadece seviye farkları vardı. Okulumuzun dili önümüzdeki sene Almanca olacak diye bir duyum aldım bunun bana da faydası olur diye düşünüyorum.
Hmm YÖK denklik olayını bilmiyorum.

Tabii her türlü Almanca öğren ama yine de bil ki Almanyada (eğitim kalitesi açısından) üniversiteler arasında pek bir fark yok. Türkiyedeki gibi ismi duyulmamış yerler ezik falan olmuyor yani, bu yüzden üniversite araştırırken çemberini genişletmekten korkma.

Hmm YÖK denklik olayını bilmiyorum.

Tabii her türlü Almanca öğren ama yine de bil ki Almanyada (eğitim kalitesi açısından) üniversiteler arasında pek bir fark yok. Türkiyedeki gibi ismi duyulmamış yerler ezik falan olmuyor yani, bu yüzden üniversite araştırırken çemberini genişletmekten korkma.

YÖK denklik olayı gittiğim üniversitenin diplomasının Türkiye'de de geçmesi oluyor. Üniversite seçimine de henüz karar vermedim zaten. Ama daha geniş düşünürüm.

Mühendislik için Almanya net. Ancak ora buraya benzemez üniversitede adamın canına okurlar.

O olayları biliyorum. Üniversiteleri bırakma oranı % 51 falan. Şimdi bir de İngiltere seçeneği de eklendi. Hala Almanya mı peki? Lisansı daha kolay bir yerde yapıp yüksek lisansı Almanya'da da yapabilirim aslında. Kariyerini planlamaya çalışan bir lise öğrencisiyim.

O olayları biliyorum. Üniversiteleri bırakma oranı % 51 falan. Şimdi bir de İngiltere seçeneği de eklendi. Hala Almanya mı peki? Lisansı daha kolay bir yerde yapıp yüksek lisansı Almanya'da da yapabilirim aslında. Kariyerini planlamaya çalışan bir lise öğrencisiyim.

Vallahi hocam zorluklarla yetişen insanların kariyerinde daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Ünlü bir söz var zor zamanlar güçlü, kolay zamanlar zayıf insanlar yaratır.

Üniversite ülkeden önemli. Ama genel bir nokta olarak hangi ülkede çalışmak, yaşamak istiyorsanız orada üniversiteye gidin. Almanya'da yaşayıp çalışmak istiyorsanız Almanya'da üniversiteye gitmek daha mantıklı.

Açıkçası nerede yaşamak istediğimden emin olmamakla beraber Amerika'yı daha yakın buluyorum. Fakat burs olmadan lisans okumam neredeyse imkansız. Bu sebeplerden seçeceğim ülkeden de emin değilim. Ama üniversiteleri araştırıp en mantıklı kararı bir danışman huzurunda vereceğim.

Açıkçası nerede yaşamak istediğimden emin olmamakla beraber Amerika'yı daha yakın buluyorum.
Burada çok belli başlı bazı Avrupa üniversiteleri dışında üniversitelerin tanındığını hiç görmedim. Orta seviye Avrupa üniversiteleri arasında bu bağlamda fark yok. En iyi İngiliz üniversiteleri daha tanınır ama fiyat konusunda benzerler. Alanınıza göre üniversite bilinilirliğinin önemi de değişiyor zaten. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız danışman iyi fikir, kaybolmanızı engeller.

Burada çok belli başlı bazı Avrupa üniversiteleri dışında üniversitelerin tanındığını hiç görmedim. Orta seviye Avrupa üniversiteleri arasında bu bağlamda fark yok. En iyi İngiliz üniversiteleri daha tanınır ama fiyat konusunda benzerler. Alanınıza göre üniversite bilinilirliğinin önemi de değişiyor zaten. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız danışman iyi fikir, kaybolmanızı engeller.

Evet bayağıdır araştırıyorum fakat her bir site farklı bir şey söylüyor. Okuldaki rehber öğretmenimiz de fikrimizi çok beğendi fakat yardımcı olduğu söylenemez. Peki deneyimli bir danışmanı nasıl bulabileceğim hakkında yardım eder misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı