Lisans vs Korsan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep lisans kullanmak istesekte artık güç yetmiyor öğrenciyim. Kendime söz verdim mesleğimi elime aldığımda korsan kullanmayacağım ama şimdi el mecbur.

Hırsızlar da evini keyifle soyarken yine mutlu hissedecek misin acaba?

Bu çıktı birde "öğrenciyiz". Ben de öğrenciyim; milletin 4-5 bin liralık bilgisayarı varken oyunu almaz korsan kullanir, ben oyunu oynayacak bilgisayarım yok her indirim de fırsat bulup sevdiğim oyunları alıyorum.
Bu zamana kadar oyuna verdiğim para 2-3bin TL vardır. Şimdi istediğim oyunlar 300-400TL. Avrupada ki gibi 30-40£ yapsınlar alalım (30-40TL) :)

Son düzenleme:
Hırsızlar da evini keyifle soyarken yine mutlu hissedecek misin acaba?

Bu çıktı birde "öğrenciyiz". Ben de öğrenciyim; milletin 4-5 bin liralık bilgisayarı varken oyunu almaz korsan kullanir, ben oyunu oynayacak bilgisayarım yok her indirim de fırsat bulup sevdiğim oyunları alıyorum.
Duyar kasmayın artık, baydı. Yeni çıktı ha bu da, "korsan kullananlar emek hırsızıdır". Korsan kullananlara "hırsız" derseniz onlar da size "enayi" der, bu böyle çirkin bir tartışmaya dönüşür.

Sizin para verip oynadığınız oyunu, milyonlarca insan bedavaya oynuyor. E bu durumda bazı insanların para ödeyesi gelmiyor çünkü bedavaya erişilebilen bir oyuna para ödemek bazı insanlara mantıksız geliyor. Burada sitem edilmesi gereken kişiler korsan kullananlar değil, korsan yazılıma önlem alamayan ve korsan yazılıma destek veren kişilerdir.

Bu duyar kasan insanları da hiç samimi bulmuyorum açıkçası. Bunların çoğu emeği düşündüklerinden değil, para ödedikleri oyunun bedavaya oynanmasını hazmedemediklerinden dolayı duyar kasıyorlar. Hepsi değil ama çoğu bu durumdan dolayı yakınıyor.

İsteyen emeğin karşılığını vermek ister para öder, isteyen bedavaya erişilebilen bir oyuna para ödemek istemez korsan kullanır. Bu tercih meselesidir, karışamazsınız.

Öğrenciyim, param yok, oyunlar pahalı... Bırakın bu işleri, minareyi çalıp kılıf uydurmayın. Son iki senede verilen ücretsiz oyunların haddi hesabı yok. Epic Games, Steam, Humble Bundle ve Ubisoft birçok oyun verdi ve hala da vermeye devam ediyor. Paran yoksa ya da oyunlar pahalı geliyorsa çalmak zorunda değilsin, ücretsiz verilen oyunlarla da keyif alabilirsin. En güncel ve en pahalı AAA oyunları oynamak zorunda değilsiniz. Ne para biriktirirsiniz, ne de indirim takip edersiniz sonra da acıtasyon yapıp kendinizi haklı göstermeye çalışırsınız. 4.5 sene önce çıkmış GTA V'i bile hala satın almayıp da korsan oynamaya çalışanlar var. 16 Nisan 2020'de çıkacak Cyberpunk için günde kenara 1 lira veya 50 kuruş atmayanlar, oyunun çıkmasını ve kırılmasını bekliyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı