Çözüldü Lisanssız kullanımda Windows kendini kapatır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BÖRÜÜ

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 590
Anakart
A320m e pro
İşlemci
R5 2600
Merhaba, şu an Windows 11 kullanmaktayim lisanssiz bir şekilde. Windows 10 geçmek istiyoruz, birkaç yazı okudum acaba geçsem lisansim olmadığı için bir süre sonra Windows kendi kendini kapatır mı?

Çözüm
Hayır. Sadece ekranın sağ alt tarafında "Windows'u etkinleştirin" ibaresi çıkar ve Windows'un belirli özelliklerini kullanamazsın. Örnek vermek gerekirse, duvar kağıdı özelleştirmesi, tema seçimi vb.

Yani Microsoft Windows'unu kapatmaz. Sadece özelliklerini kısar. Windows'un belirli özeliklerini kullanmak ve sağ alt tarafta "Windows'u etkinleştir" ibaresinin gitmesini istiyorsan nette satılan Windows keylerini veya Microsoft'un kendisinden bir Windows keyi alabilirsin.
Kapanma vs olmaz dediklerin gibi köşede Windows lisanssız etkinleştirin yazısı çıkar, bir de işletim sistemi güncelleme almaz.

Ben bir süre lisanssız kullandım asla güncellenmemezlik yapmadı. En kötü açık temada kalırsın. Ayrıca Windows 11 kasıyor mu ki de Windows 10'a geçiyorsun?

Kapanma vs olmaz dediklerin gibi köşede Windows lisanssız etkinleştirin yazısı çıkar, bir de işletim sistemi güncelleme almaz.
Güncelleme alıyor. Bilgisayarı neredeyse 1 buçuk ay önce topladım ve 1 ay boyunca lisanssız kullandım. Daha sonra Windows 10 lisansı satın aldım ve hem lisanssızken hem de lisansı iken güncelleme de aldı. Lütfen yanlış bilgi verme.

Ben bir süre lisanssız kullandım asla güncellenmemezlik yapmadı.
Güncelleme alıyor. Bilgisayarı neredeyse 1 buçuk ay önce topladım ve 1 ay boyunca lisanssız kullandım. Daha sonra Windows 10 lisansı satın aldım ve hem lisanssızken hem de lisansı iken güncelleme de aldı. Lütfen yanlış bilgi verme.
Lisanssız urun virüslere karşı korumasızdır.

Lisanssız urun virüslere karşı korumasızdır.
Microsoft Defender lisans olmadan çalışıyor mu bilmiyorum ancak daha iyi alternatifleri var. Kaspersky gibi AV'leri kurup geçerim. Çok da zor değil.

Kaspersky kur geç abi

Ben olanı yazdım, kaldı ki kaspersky de %100 güvenilir değil. Özellikle de son olanlardan sonra hiçbir virüs programı güvenilir değil.

Microsoft Defender lisans olmadan çalışıyor mu bilmiyorum ancak daha iyi alternatifleri var. Kaspersky gibi AV'leri kurup geçerim. Çok da zor değil.

Çalışıyor ama virüsler için güncelleme almıyor.

Sistem eski biraz hocam 2019 2018'den kalma.

Ben 2009 sistemde Windows 10 kullanıyorum ve kasmıyor 4 GB RAM'le. Seninki 11'de hayatta kasmaz TPM 2.0 ise.

Ben olanı yazdım, kaldı ki kaspersky de %100 güvenilir değil. Özellikle de son olanlardan sonra hiçbir virüs programı güvenilir değil.

Defender kullanmaktan iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı