Lise arkadaşlıkları mı üniversite arkadaşlıkları mı?

Vs

  • Lise

    Oy: 18 62,1%
  • Üniversite

    Oy: 11 37,9%

  • Oy verenlerin toplamı
    29
Hocam genelde üniversite arkadaşları ile irtibat daha kolay kesiliyor. Bunun bence nedenlerinden birisi üniversite arkadaşları genel olarak farklı şehirlerde yaşıyor oluyorlar. Benim üniversite arkadaşlarımın çoğusu farklı şehirleden.
 
Uzun zamandır aklıma takılan soru. Sizce lise arkadaşlıkları mı daha iyi, üniversite arkadaşları mı?

Üniversite zamanı lise arkadaşlarımla daha yakındım ve daha sık görüşüyordum. Lise arkadaşlığı gibisi yok derdim sürekli. Sonra bir baktım yaş ilerledikçe herkesin alanı, zevki ve rengi değişti. Kafa yapısı uymamaya başladı; sonra da hepimiz birbirimizle görüşmemeye başladık. Bu süreçten sonra anladım ki üniversite arkadaşlıkları daha iyi. Gelişim çağı duruyor ve yetişkin olarak birileriyle arkadaşlık ediyorsunuz. Artık bir kalıpsınız ve o kalıp değişmiyor. Bu halinizle üniversiteden arkadaşlık kurduğunuz için daha sağlam ve daha güvenilir kişiler elde ediyorsunuz.

Uzun lafın kısası lise arkadaşlıkları orada kalıyor. Asıl arkadaşlık üniversite.
Bu her zaman böyle olacak diye bir şey yok. Ben yaşadım diye herkes yaşayacak anlamına gelmiyor ama genelde bu durum böyledir.
 
4 sene aynı sınıfta kaldığın kişinin ağzından tek bir hayırlı cümle çıkmaz. Makarasına takılırsınız.
Üniversitede biri gelir, yaptığı en kötü şey sana ilim öğretmek bilgi vermek olur. Farkı hesapla.
 
Üniversite arkadaşlıkları daha kolay oluştuğu gibi daha kolay kopuyor bence.
Liseden adamakıllı arkadaş diyebileceğim 1-2 kişi var, onlarla arkadaşlığımız uzun sürede oluşmuşken diğerleriyle ne kadar çabalarsam çabalayayım olmadı. Biri memleketim olan Ordu'da kaldı ve neredeyse her hafta telefonda görüşmemiz olur 900 Km'ye rağmen, diğeri Ankara'da ve arada telefonlaşıyoruz ve ikimiz de o an aynı şehirdeysek buluşuyoruz.
Üniversitede geçen sene hazırlıktayken bir tayfa ile anında samimi pldum ve 6 ayda çoğuyla ilişkim zayıfladı, birisiyle kesildi.
Bu yüzden bence lise arkadaşlığı.
 

Geri
Yukarı