Lise bölüm seçimi

pc & laptop

Kilopat
Arkadaşlar ileride bilgisayar mühendisi olmak isteyen birisi lisede puanı meslek teknikten yüksek olsa bile meslek teknikte programcılık mı okumalı?
Üniversitede faydası olur mu?

Ben 12. Sınıf meslek lisesi öğrencisiyim ve gitmeni önermem. Ben mtok tan faydalanıp mühendisliği kazanmak için gittim. Ama mtok olmadığı halde mtok tan daha duşük puanlarla alan üniversitelerde var. Teknikte programcılık okuma kısmına gelirsek. Tabiki üniversitede yararı olur ama çok az miktarda. İyi bir bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan. Sağlam matematik lağızım. Bu eğitimi meslek lisesinde alamasın. Meslek lisesindeki öğretmenler bile berbat durumda. Çoğunun önüne lys kitapçığını koy kendi branşlarıyla ilgili bölümlerin belki yarısını yaparlar. Okulda ders bile işlenmiyor. Öğretmenlerin bağzıları sınıfa geliyor telefonu açıp filim izliyor. Atölye öğretmenleri desen doğru düzgün derse girmiyorlar sınavdan 100 alıyon adam sözlüne 60 veriyor. Bu yüzden karne ortalaman düşüyor. Şahsen sınav notundan yukarı sözlü veren atölyeci görmedim. Sana tavsiyem düzgün bir anadolu lisesine git. Ve 9. Sınıftan itibaren duzenli çalış. İstediğin mühendisliğe girersin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı