Lise Bölüm Seçimi

DeadHack

Hectopat
Ben 7. sınıftayım. İleride Yazılım Mühendisi veya Siber Güvenlik Uzmanı olmak istiyorum. Lisede hangi bölümü seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımcı olmak istiyorsan sayısalın çok iyi olmalı bir kere. Sayısal bölüme gitmende fayda var. Sayısal derslerinin notlarının kötü olması sayısal zekanın düşük olduğu anlamına gelmez. Şimdiden sayısal zekanı geliştirmeye çalış. Yoksa ileride işin çok zor olabilir. Çok çalışman lazım. Umarım istediğine, hayallerine ulaşırsın.

Bence lise değilde üniversitede yazılım bölümünü okumalısın. Lise dönemi senin gelişme dönemindir orada alıcağın temel matematik ile devam etmelisin.

Bence lise değilde üniversitede yazılım bölümünü okumalısın. Lise dönemi senin gelişme dönemindir orada alıcağın temel matematik ile devam etmelisin.
Lise bence bir geçiş dönemidir. Geçiş dönemleri her zaman çok önemlidir. Ergenlik de bir geçiş dönemidir mesela, ve uzmanlar ergenlik döneminin kötü geçmesinin gelecekte de sıkıntılara yol açabileceğini söylüyor. İşte bu da onun gibi. Geleceğe hazırlık.

Son düzenleme:
İyi bir lisede sayısal bölümü seçmeni tavsiye ederim yanında da kendin algoritma tabanını oturtmalısın. Meslek lisesine gitmeni tavsiye etmem eskiden iyiymiş. Fakat ben okuduğum zamanda da günümüzde de eğitimi çok iyi değil.
İmkanın varsa yurtdışı diyecegim ama 7. sınıftasın eğer gene de bir yakının felan varsa değerlendir.
Bunun yanında en önemlisi ingilizce ingilizcen kesinlikle iyi olmalı okuduğun yazıların %80 %90 ı ingilizce olucak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı