Lise Mezuniyet Web Sitesi

Ahmet Usun

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2014
Mesajlar
69
Yer
Denizli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ben okulda yokken bana bir görev vermişler önümüzdeki ay mezuniyet törenimiz var ve okulumuz andaç yaptırmak yerine bir web sitesi yaptırmak istiyor maalesef bu iş bana kaldı. Bana verilen bu görevi en iyi şekilde yapmak istiyorum neredeyse 1 aydan fazla zamanım var.

Aklıma bazı şeyler gelse de sizin önerilerinizi almak isterim.
profil.png

Yukarıdaki gibi bir bölüm yapmak istiyorum, öğrencinin numarası veya adı soyadı girildiğinde gelecek şekilde.
Okulda SQL, HTML ve CSS dersi gördüm ama PHP görmedim. Başarabilir miyim?
Tasarımda hangi renkler kullanılmalı ve nasıl bir yapı tercih edilmeli?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siteye ögrencinin adı soyadı girildiginde gelecek sonuçlar, listeleme vs. bunlar php. Fakat zor değil ben egitimini almadan sadece video izleyerek daha fazlasını yapmıştım. Üstelik 1 haftada falan. Siz de 1 ay da çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
 
@Mehmet Karaca Aslında haklısınız bunun için hazır site kullanmak güzel olabilirdi ama nedense kendi başıma yapma isteği oluştu deneyip öğrenmek istiyorum. :D
@Batuhan Berk Şuan PHP öğrenmek için Youtube'de geziniyorum gerçekten çok basitmiş. :D
 
Wordpress tabanlı, tasarımı tamamen değiştirilebilir temalar işinizi fazlasıyla görür bence. Zamanım bol, sıfırdan yaparım diyorsanız tabi ki yararınıza. İlgi alanınıza girdiği sürece mantığını kavramak uzun sürmez. İleride ücretli siteler bile yapıp, dizebilirsiniz referans adı altında :) Kolay gelsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece insert,select,update,delete olarak görüldüğü için ne yazık ki kolay. Sonuçta niye varki oop,mvc,framework,design patterns bunlar gereksiz konular. Soruna gelecek olursak wordpress kullanman daha iyi en azından güvenlik konusunda verdiğin davetiye sayısı az olur. Öğrenci kayıtları için wp paneli üzerinde bir tane ufak bir modül geliştirip eklemen yeterli. Wordpress codex bu konuda gereken desteği verecektir zaten.
 
An itibariyle geldiğim nokta bu yalnız sidebar kısmına ne koyacağımı hala bulamadım sitenin görünüşü için önemli bir parça önerileriniz nelerdir acaba?

1.PNG 2.PNG 3.PNG
 
Her öğrencinin bir sisteme giriş hesabı, resmi, hakkında yapılan yorumlar falan yer alacak ise veritabanı bağlantılı bir ASPX sayfası yapabilirsin.
Uğraştırır mı dersen "Evet, biraz uğraştırır" ancak el emeği olur :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı