Lise okunmazsa arkadaşsız kalınacakmış hissi oluyor

roboxgamer333

Centipat
Herkese selamlar oncelikle, ben şu an 8. sınıfa gidiyorum ve okumaktan tam anlamiyla nefret ediyorum. Liseyi okumamayi planliyorum çünkü babam nitelikli denilebilecek bir işe sahip ve şu anda bile sabah 6'da okula gidip 12'de eve gidip 1'de işe gidip 7'de eve dönüyorum. İş hayatına alışığım yani liseyi bırakma konusunu babama anlattığımda ya açık liseye geçersin ya da komple bırakırsın bana fark etmez dedi. Ben bu cevaba çok mutlu oldum ama şimdi konu şu: Ben liseyi okumazsam hiç kız arkadaş veya normal arkadaş edinemeyecekmis gibi hissediyorum. Sosyal becerimde gerçek hayatta orta sanal ortamda çok üst düzey gördüğüm her bireye uyum saglayip arkadaş olabilirim (6 yıldır Discord tarzı uygulamalar kullanıyorum) ama şimdi çevreme baktığımda abimin arkadaşları veya cevremdeki çoğu kişinin arkadaşları liseden ve şu an tek kaygım bu aynı durumu yaşamış abilerim ablalarim eminim vardır. Yaşamamış olanlarda vardır bana fikir verebilirsiniz sevinirim hocamlar.

Herkese selamlar oncelikle, ben şu an 8. sınıfa gidiyorum ve okumaktan tam anlamiyla nefret ediyorum. Liseyi okumamayi planliyorum çünkü babam nitelikli denilebilecek bir işe sahip ve şu anda bile sabah 6'da okula gidip 12'de eve gidip 1'de işe gidip 7'de eve dönüyorum. İş hayatına alışığım yani liseyi bırakma konusunu babama anlattığımda ya açık liseye geçersin ya da komple bırakırsın bana fark etmez dedi. Ben bu cevaba çok mutlu oldum ama şimdi konu şu: Ben liseyi okumazsam hiç kız arkadaş veya normal arkadaş edinemeyecekmis gibi hissediyorum. Sosyal becerimde gerçek hayatta orta sanal ortamda çok üst düzey gördüğüm her bireye uyum saglayip arkadaş olabilirim (6 yıldır Discord tarzı uygulamalar kullanıyorum) ama şimdi çevreme baktığımda abimin arkadaşları veya cevremdeki çoğu kişinin arkadaşları liseden ve şu an tek kaygım bu aynı durumu yaşamış abilerim ablalarim eminim vardır. Yaşamamış olanlarda vardır bana fikir verebilirsiniz sevinirim hocamlar.
Babanın mesleği ne ona göre yapayım yorumu.

Lise ortamına göre güzeldir. Şahsen ben liseyi çok seviyorum. Keşke bitmesin isterim. Çünkü en iyi dostluklar, eğlenceler anılar bu yıllarda geçiyor. Maddi sıkıntın olduğunu sanmıyorum, 4 yıl lise okusan da bir şey kaybetmezsin güzel anılar arkadaşlıklar biriktirirsin bir bakmışsın ömürlük dostlar edinmişsin. Okula çok takmadan eğlenip gırgır şamataya gidersin, tabii sen bilirsin ama bence liseye gitmelisin.

Lise ortamına göre güzeldir. Şahsen ben liseyi çok seviyorum. Keşke bitmesin isterim. Çünkü en iyi dostluklar, eğlenceler anılar bu yıllarda geçiyor. Maddi sıkıntın olduğunu sanmıyorum, 4 yıl lise okusan da bir şey kaybetmezsin güzel anılar arkadaşlıklar biriktirirsin bir bakmışsın ömürlük dostlar edinmişsin. Okula çok takmadan eğlenip gırgır şamataya gidersin, tabii sen bilirsin ama bence liseye gitmelisin.
Aynen öyle.

Bende gitmek istiyorum ama gerçekten okuldan nefret ediyorum çekilecek bir çile gibi gelmiyor LGS'ye hazırlanmak o strese katlanmak falan filan cokzor ya.

Lise kimine göre iyidir, kimine göre zordur ancak gitsen daha iyi olur. İstediğin bölüm varsa meslek lisesine gidebilirsin aslında. Genelde gırgır şamata geçer meslek lisesi hele endüstriye gidersen tam anlamıyla öyle olur. Kimse takmıyor dersleri endüstri de falan. Bence seversin liseyi ortaokulun esamesi okunmaz liseye geçince. Ortaokul sıkıcı liseye göre.

kral babanın dükkanı vs varsa ve ilerde sende işletebilcek konumdaysan tamam veya babanın pasif gelir kaynağı varsa gene tamam ama bunlar harici bir durumda baban ayda 1 milyonda alsa senin bu parayı yönetmek için bir bilgiye ihtiyacın var lise istemiyorsan bile finansal okuryazarlık falan öğrenmen senin açından iyi olur

Senin arkadaş edinmendir kız arkadaş edinmendir bunlar Lise veya Üniversiteyle alakası olmayan şeyler. Bu işler tamamen sende bitiyor. Eğer sosyal bir insansan her zaman arkadaş veya kız arkadaş yaparsın zaten. Ayrıca içe dönük bir insansan mesela Lise bu durumu tersine çevirmez. Veya Lisede arkadaşların ve kız arkadaşın oldu diye Üniversite de böyle olacak diye bir şey de yok.

Bende gitmek istiyorum ama gerçekten okuldan nefret ediyorum çekilecek bir çile gibi gelmiyor LGS'ye hazırlanmak o strese katlanmak falan filan cokzor ya.
Liseler arası fark 150 200 puan aralıklarında belirginleşiyor.Somut örnek vermem gerekirse 350 ile alan okul ile 400 ile alan okulun niteliği de pek farketmez,ortamı da.Kendi arkadaş tercihlerine,okuldan beklentilerine göre çok kasmadan çalış,stres olacak bir şey yok baban düzgün biriyse geleceğin garantide zaten.Gidip kekoların olduğu kıytırık liselerde okumak istemiyorsan birazcık çalış,lisenin tadını çıkar benim nacizane tavsiyem.

Lise, askerlik ve üniversite ortamı görülmelidir. Ne kadar boş beleş de olsa bu ortamlar dostu arkadaşı para yönetimini öğretecektir. İmkan varsa okumalısın. Şu an olmasa bile lise okuyacak yaşın geçtiğinde bir lise kapısından geçerken içinde eksiklik hissetmezsin en azından.

Senin arkadaş edinmendir kız arkadaş edinmendir bunlar lise veya üniversiteyle alakası olmayan şeyler. Bu işler tamamen sende bitiyor. Eğer sosyal bir insansan her zaman arkadaş veya kız arkadaş yaparsın zaten. Ayrıca içe dönük bir insansan mesela lise bu durumu tersine çevirmez. Veya lisede arkadaşların ve kız arkadaşın oldu diye üniversite de böyle olacak diye bir şey de yok.

Hocam kız arkadaş bulmaktan ziyade lisedeki sevgilinle teneffüste buluşmak, hocalardan saklanarak, öğle arasını beraber geçirmek, saklanarak 1 dal sigara içmek, derste uyumak zevkliydi. Her gencin bunları tatması gerekir bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı