Dostum ben de 10. sınıfa geçtim yukarıdaki abilerimin/ablalarımın tavsiyelerine uy. Berbat bir ortam. Bizim okul fen lisesi ve yurdu var. Ama fen lisesi olduğuna bakma. Yaşıtım olan yurtçular ailesinden uzak kalınca işi serseriliğe, içkiye, sigaraya verdi tabii bunun sonucu da oldu. Bu ne alaka diyeceksin çok alaka. Cunku bu potansiyeldeki tiplerle asla birlikte olma. Senin arkandan iş çevirirler, dedikodunu yaparlar, eğitim hayatına zarar verirler. Ben şu ankimseye güvenemiyorum maalesef.2. dönem bu tipler ve sıra arkadaşım(dostum, kankam dediğim tip) benim derslerimin içine etti. Hiç alakam kalmadı derslerle ve gerçekten bomboş geçti. Sen sen ol kimseyle dolaşma(ortaokuldan arkadaşın varsa belki.) Ve yazılılarına bak.
Ha bu arada soruna cevap vereyim, dersler zor özellikle matematik ve fizik. Konu kacirmaman lazım. Mat 2. dönem çok zorluyor geometri yüzüne. Ayrica ödevlerini zamanında yapmanı öneririm. Ben bu sene matematik proje odevini son gece yaptım ama 100 aldım yine de.(övünmek gibi olmasın da)
Dediğim gibi biraz fazla uzattım ama bu dediklerime uy derim bu arada birinci dönem ortalamam 90 - ikinci dönem 86.