Lise tercihlerinde açıkta kaldım

BARANERD11

Decapat
Daha fazla  
Lise tercihinde açıkta kaldım. Kontenjanı boş okullar rezalet. Sizce şu an ne yapmalıyım? Çok stresliyim bir de şunu planlıyorum: 9. sınıfta açık lise okumak, 10. sınıfta naklimi başka okula aldırmak istiyorum öyle olabilir mi?

Maalesef elden pek bir şey gelmez, ve dediğiniz büyük ihtimal olur, ama nakil puanları yükselir, yine açıkta kalma ihtimaliniz var, keşke puanınızın yettiği yerleri yazsaydınız.

Lise tercihinde açıkta kaldım. Kontenjanı boş okullar rezalet. Sizce şu an ne yapmalıyım? Çok stresliyim bir de şunu planlıyorum: 9. sınıfta açık lise okumak, 10. sınıfta naklimi başka okula aldırmak istiyorum öyle olabilir mi?

Hocam ortam ortam ortam. Ortam en önemli şeydir lisede. Belki ara tatilde kontenjan açılır ve girersin. Olmazsa dediğini yaparsın. Okumaya gönlüm var diyorsan ben şahsen düz bir lisede veya meslek lisesinde okumaktansa açıkta okurum daha iyi. 12. sınıf bittiğinde YKS sınavına hazırlanırken neredeyse bilgin zaten 0 olacak. Açıktan devam etsende böyle olacak.

Sen birkee daha konuma mesaj attın minnetarım teşekkürler. Hocaya sordum boyle bısey olabılırmı dıye olamaz dedi :(
Rica ederim, öğretmenin ne dedi bilmiyorum ancak eğer sınavsız bir lisede yeteri kadar boş kontenjan varsa ve lisenin kayıt alanındaysan; okul idaresiyle konuşursan eğer, birkaç puan fark varsa arada seni alabilirler belki. 🧚

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı