Lise yazılımı etkiler mi?

Zurich

Kilopat
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
1.872
Çözümler
7
Bu sene LGS gireceğim. İlçemizde yeni açılan 2 güzel okul var. Geçen yıl 430 puan ile alan Küçükçekmece Fen Lisesi. 380 puan ile alan Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesi var. Büyük ihtimal Hacı Bektaş Veli tutturacağım. Ve bu lise çok güzel (İnternette videolarında var.). Yani arkadaşlar, yazılım için fen lisesi çok gerekli mi? Ailem benim ileride İstanbul'da üniversite okumamı istiyor. Eğer hiç olmadı özele vereceklerini bile söylüyorlar. Ben yazılım alanında bir meslek sahibi olmak istiyorum. Şu anlık hiçbir şey bilmiyorum yazılım ile ilgili. Bu sene sınavlarım olduğu için. Lisede kurs alıp öğreneceğim.
 
Dostum iyi çalış. Fen lisesi şart değil. Her lisede yazılım yaparsın. Ancak yine de iyi bir okula git. Bu çok önemli. Ben istediğim okulu 3 puanla kaçırdım. Şuan okuduğum Lise çok kötü değil. Ama çokta iyi değil. Sadece iyi.
Bu bence senin okuduğun üniversiteyi ailen belirlememeli, kendin seçmelisin.
 
Yazılım için fen lisesi? Öyle bir kural mı varmış? :D Meslek lisesinden mezun olup yazılım mühendisi olan da bol. Önemli olan ne kadar nitelikli olduğun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de yaşadığın için teknik lise dışında lisede pek yazılım eğitimi görmezsin. O teknik liseler de genelde özel okullarda olur :) Genelde diyorum altını çizerim. Ben TEOG'dan 7 sene önce 450 aldım Ankara'nın güzel okullarından biriydi. Bir çok okulda olmayan imkanlar olmasına rağmen bilgisayar odası bile yoktu. O yüzden şart değil. Önce üniversite sınavına odaklan gerisi çorap söküğü gibi gelir. Okumadan da yazılımcı olursun ama bunu en iyi sana güzel bir bölüm ve üniversite sağlar. Mesela yazılımcı olmak istiyorsan illa bilgisayar mühendisi olmana gerek yok. Matematik, fizik okuyup bile yazılımla uğraşan çok tanıdığım var. Önemli olan kendini geliştirmen ve ne istediğin. Bana kalırsa lise sistemi Türkiye'de çok yanlış ve vakit öldüren bir aktivite.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı