Sıvı teması sonrası MacBook servise gönderilmeli mi?

talhatemel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 gün önce cihaza soğuk çay döküldü. Anında ters çevirdim ıslaklığı kuruladım. Cihazı 24 saat kapalı tuttum. Cihaz sorunsuz çalışıyor. Pil, hoparlör, performans vs bir sorun yok. 2 tuş biraz ağır basıyor hissiyat olarak. Sizce servise göndermeli miyim? Uzun vade de korozyon vs olabilir diyorlar.

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 gün önce cihaza soğuk çay döküldü. Anında ters çevirdim ıslaklığı kuruladım. Cihazı 24 saat kapalı tuttum. Cihaz sorunsuz çalışıyor. Pil, hoparlör, performans vs bir sorun yok. 2 tuş biraz ağır basıyor hissiyat olarak. Sizce servise göndermeli miyim? Uzun vade de korozyon vs olabilir diyorlar.

Klavyeyi varsa saf izopropil alkol yoksa kolonya ile temizle. Tuşlar düzelir.

Sağ olun hocam yapacağım onu. Servise gerek yok sanırım anakart kontrolü vs düşünüyordum ama.

Aslında servis kontrolü öneriridim ama ters çevirili şekilde 24 saat beklemişsin artık kurumuştur ve daha derine gitmez çay şekerli miydi?

Aslında servis kontrolü öneriridim ama ters çevirili şekilde 24 saat beklemişsin artık kurumuştur ve daha derine gitmez çay şekerli miydi?
Evet hocam bu hazır soğuk çaylardan

Servise boşa gönderiyorsunuz. Çünkü kullanıcı hatası diye baya tamir parası çıkartırlar.
Hocam apple veya yetkili servise götürsem eğer sıvı ulaştıysa direkt parça değişimi derler sanırım. Ama sorunsuz çalışıyor. Yetkili olmayan bi yerde temizlik yaptırsam mı

Evet hocam bu hazır soğuk çaylardan.

%90 üstü saflık oranı olan izo propil alkol ile temizlemen daha iyi olacaktır biraz boca edersen çayın gittiği yerlere gider ve içerdeki pislikleride temizler IPA iletken değildir normalde anakart temizliği için güvenle kullanabilirsiniz.

Fazla boca etmeyin. Önce pamuk ya da kulak çubuğu gibi bir şey ile tuş altlarını temizle. Sonra biraz boca et ve son olarak saç kurutma makinesi ile biraz kurula hızlıca buharlaşsın IPA.

24 saat kapalı tutmak veya anında ters çevirmek garanti sunmaz. Her zaman bu tarz işlemlerde müdahele gerek. Servis gerek yok kendin de yaparsın. Fakat kendine güvenmiyorsan güvenilir tanıdık teknik servisten yardım alabilirsin. Sonrasında başın ağrıyabilir. Genelde sonradan pişman olunuyor çünkü şekerli olması da ekstra sıkıntı. Oksitlenme yapabilir zamanla. İşini şansa bırakma derim sonradan daha çok masraf açabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı