Lisede akran zorbalığı

Hocam dalga geçenlerden biri sizsiniz heralde insanlarla dalga geçilmez arkadaşın yazdıpı gibi ezikliktir geçeceksende ya yakın arkadaşı olacaksın yada onun duymayacağı şekilde geçeceksin evet arkadaş biraz fazla büyütmüş ama haksızda değil
Zorbalar kendi kusurlarını başkalarının kusurlarıyla dalga geçerek kapatır.

Lisede hep böyle tipler olur ve genellikle (Fiziksel dünyada, sanal değil.) sinirini bariz belli edip, karşılık verirsen bir daha yapmazlar. Birde boy pos varken bağırırsanız pekte muhatap olmak istemezler. Sonuçta normalde saygılı olduğunuz için insanların aklında "sinirlendiğiniz" imajı kalır. Bizzat kendimden bilirim.

Onlar saygılı davranırsa sizde kin beslemeyin ve saygılı kalınki düşman olmasınlar.

Son düzenleme:
Hocam ne yapacağım konusunda emin değilim ispiyoncu biri olmak da istemem ne yapmalıyım bilemiyorum.

Hocam ne yapacağım konusunda emin değilim ispiyoncu biri olmak da istemem ne yapmalıyım bilemiyorum.
Lisede hep böyle tipler olur ve genellikle (Fiziksel dünyada, sanal değil.) sinirini bariz belli edip, karşılık verirse bir daha yapmazlar. Birde boy pos varken bağırırsanız pekte muhatap olmak istemezler. Sonuçta normalde saygılı olduğunuz için insanların aklında "sinirlendiğiniz" imajı kalır. Bizzat kendimden bilirim.

Onlar saygılı davranırsa sizde kin beslemeyin ve saygılı kalınki düşman olmasınlar.
Sert çıkıştım hocam bir daha böyle birşey olursa çok farklı davranırım.

Onlara direkt mesaj yazıp sert bir şekilde uyaracağınıza sınıf içerisindeyken ilk başta hoşlanmıyorum yapmayın bunu diyebilirdin, bu kadar sert uyarmanı gerektirecek bir şey görmedim.

Hocam okuldan direk atılırım fazla disiplinli.

Onlara direkt mesaj yazıp sert bir şekilde uyaracağınıza sınıf içerisindeyken ilk başta hoşlanmıyorum yapmayın bunu diyebilirdin, bu kadar sert uyarmanı gerektirecek bir şey görmedim.

Yahu hangi aklı başında insan bunu yapar 1 kere oldu bir şey demedim sınıf grubunda da oldu ve bu beni sıktı neyi bekleyeyim okulun açılmasını mı o açılıncaya kadar kaç tane daha yapar kim bilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sert çıkıştım hocam bir daha böyle birşey olursa çok farklı davranırım.
"Klavye delikanlısı" mevzusu olduğu için sınıftayken canınızı sıkarlarsa (Küfür, hakaret olmadan.) sesinizi yükseltin derim ve gözdağı verin. Normal zamanda ise alttan alttan uyarırsın.

Mesaj ile asla işe yaramaz birde. Dediğim gibi sanalda millet cesur oluyor, bizzat bi tanıdığımdan bilirim. Sanalda lafını esirgemezdi, yüzyüze mum gibi olurdu.

Ayrıca obez insanı bana benzetiyor ben bunda art niyet ararım arkadaşlar 200 kilo insan ya benim nasıl bir alakam olabilir.

"Klavye delikanlısı" mevzusu olduğu için sınıftayken canınızı sıkarlarsa (Küfür, hakaret olmadan.) sesinizi yükseltin derim ve gözdağı verin. Normal zamanda ise alttan alttan uyarırsın.

Mesaj ile asla işe yaramaz birde. Dediğim gibi sanalda millet cesur oluyor, bizzat bi tanıdığımdan bilirim. Sanalda lafını esirgemezdi, yüzyüze mum gibi olurdu.
Hocam sınıfta da oldu anlattığım gibi ama herkesin içinde ona ne diyeyim şimdi.

Yahu hangi aklı başında insan bunu yapar 1 kere oldu bir şey demedim sınıf grubunda da oldu ve bu beni sıktı neyi bekleyeyim okulun açılmasını mı o açılıncaya kadar kaç tane daha yapar kim bilir.

Hocam ilk başta nazikçe uyarılır sonra yapmaya devam ediyorsa kavga bile çıkarmak hakkınız olur.

Dostum sadece lisede değil üniversitede dahi aynı hareketlere sahip 24-25 yaşında "çocuklar" var. Sürekli şahit oluyorum. Bende aşağı yukarı aynı boy ve kiloya sahibim, nasıl göründüğünü tahmin edebiliyorum ortada dalga geçilinebilecek bir kilo durumu yok ki olsa dahi geçilmemesi gerek. Böyle çocuklar kendini ispat edebilecekleri özellikleri olmadığı ve çevresindeki insanlara kendilerini kanıtlayabilmeleri için böyle bir yönteme başvuruyorlar. Bunun sebebi kıskançlıkta olabilir, bir kıza karşı seni rakip olarak görüyor olabilir. Çocuğun nasıl bir ezik olduğunun farkına varmışsın zaten. Söylemen gerekeni söylemişsin bundan sonrası için sen muhatap olmadığın sürece oda istediğini alamayacaktır zaten. Fazlasını yapıp kendini yorma. Annesi-babası eğitememiş çocuğa sen eğitim vermek zorunda değilsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı