Lisede beni nasıl bir ortam bekliyor?

Olur dostum, nitelikli diye IQ sınırı koymuyorlar. İti olur kopuğu olur, ilaç satanı olur. Potansiyel tecavüzcüsü, katili olur.

Bu ortamlara girebilirsin ancak onlara uyma, ne tür insanlar karşına çıkacak hayatında görmen için bir tecrübe olsun. Bunun dışında millet ne yapıyorsa onu yap, farklı olacağım diye şebek olma sınıfta.
Nitelikli lise kazanmak ne kadar zor biliyor musun? Ders çalışan kişinin aklı başındadır zaten artık yan gelip yatmakla lise kazanılmıyor maalesef. LGS gerçekten çok zor. Neyseki bende arkadaş gibi kazandım. Acaba lise nasıl olacak bende merak ediyorum açıkçası.

@Steve Rogers İt kopuk demek aslında çok genel bir kavram. Aklınıza hemen sigara içip alkol kullanan tipler gelmesin.

Kafadan gidik tipler de mevcut, tabiri caizse velet dediğimiz tipler. Bakıyorsun ''Yahu bunlar ne yapıyor, amaçları ne?'' diyorsun.

Kısaca yeni ergen tipler sizi karşılayacak, çok muhattap olmayın bunlarla. Kendi halinizde takılın, pek de tavsiye verecek biri değilim. Bu kişi ben değilim yani :)

@Steve Rogers İt kopuk demek aslında çok genel bir kavram. Aklınıza hemen sigara içip alkol kullanan tipler gelmesin.

Kafadan gidik tipler de mevcut, tabiri caizse velet dediğimiz tipler. Bakıyorsun ''Yahu bunlar ne yapıyor, amaçları ne?'' diyorsun.

Kısaca yeni ergen tipler sizi karşılayacak, çok muhattap olmayın bunlarla. Kendi halinizde takılın, pek de tavsiye verecek biri değilim. Bu kişi ben değilim yani :)

:)

Nitelikli lise kazanmak ne kadar zor biliyor musun? Ders çalışan kişinin aklı başındadır zaten artık yan gelip yatmakla lise kazanılmıyor maalesef. LGS gerçekten çok zor. Neyseki bende arkadaş gibi kazandım. Acaba lise nasıl olacak bende merak ediyorum açıkçası.

Orada saydığım insanların aklı başında değil demedim ki. Dersleri iyi olup öyle olan insanlarda var, bakma böyle olduklarına, onlar da senin benim kadar zeki. 🙂

Benim okulum proje bir imam hatip lisesi idi 1 sene hazırlık arapça gördüm yurtta kaldım benim işim rahattı tek derdim arapçaydı onu da çalışıp hallettim zaten ortam çok rahattı yurtta milleti sinir edip şaka yapıyorduk takılıyorduk. Tabii ki okuldan okula değişir ama lise de olunca çok bir şey fark etmiyor senin gibi düşünen tereddüte kapılan çok kişi oluyor. Zamanla ortama alışıyorsun.

Hemen taktikleri veriyorum. Zaten illa sınıfta cool olmak için sigara içen olacaktır, uymayın o tiplere gerek yok.
İlk hafta kafanı sıraya koyma, sosyal olmaya çalış. Yani bir maç falan oluyorsa git en azından.
Asla ama asla, kimseye sonuna kadar güvenme. Her şeyini "arkadaşım" dediğin kişilerle paylaşma.
10 tane arkadaşın olacağına aynı kafadan 1 tane dostun olursa çok iyi olur.
Örnek vermek gerekirse, anaokulundan beri aynı okul, sınıfa gittiğimiz bir dostum var. Eğer dost bulabilirsen kendine bir tane gerçekten çok ama çok iyi olacaktır. Neden bu kadar önemli diye sorabilirsin. Eğer ailevi sıkıntılar falan olduğunda birbirimizle paylaşır ya da farklı bir şey olduğunda birbirimizle paylaşıp, moralimizi yüksek tutmaya çalışıp hayattan zevk almaya bakarız. :D.
Eğer gerçekten iyi bir dost ya da arkadaş bulabilirsen paranın lafını yapma. Gerçekten değmez. Bir gün senin paran olur, onun parası olmaz ya da onun parası olur senin paran olmaz. Bu gibi şeyleri artık ben dostumla söyleme gereği bile duymuyorum. Varsa o alıyor direkt, yoksa ben alıyorum. Bu kadar basit. :D.
Bu para mevzusuna girdik, şunu da söylemem gerekir sanırım. Her yanına geldiğinde 1 lira isteyen tiplere de para falan verme.
Çok yazılacak şey var ama, sadece aklıma gelenler şu anlık bu kadar :D.
Edit bu arada ben bunu tavsiye istediğin için yazdım.
Ortama gelecek olursak her türden insan olabilir. Nitelikli okul diye it kopuk olmayacak değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı