Amerika'nın beni tanıması için nasıl bir lisede okumalıyım?

Norveçin ve ABD nin yurtdisindan özellikle Türkiyeden öğrenci alım politikaları tamamen farklı 🤔
Evet, bunu bilerek Norveç'in şartlarının ABD'ninkinden daha zorlu olduğunu söyledim zaten. 🙃
Ayrıca uslubunuza dikkat edin.
Üslubumda hiçbir problem görmüyorum. Gören de sancak "Kıytırık bir üniversiteden İngilizce öğremteni olmuşsunuz" dedim. Burada maval okuyup algı yaratmayın. Böyle haklı çıkacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, başta yanlış bilgi vermeyecektiniz.

Konu gereksiz uzuyor. Bu yüzden, takipten çıkıyorum. Konu sahibi arkadaşa zaten yeterince doğruları, gerçekleri açıkladım. Kendisi daha fazla yardıma ihtiyacı olursa etiket atması yeterli olur.
 
Lise diploması yetiyor. En iyi liseler sayılmış bu konuda ancak Türkiye'de alınan ne lise ne üniversite eğitiminiin bir değeri var. ABD'de üniversite okumak için İngilizceni geliştir ve istediğin üniversitenin şartlarında varsa SAT sınavına çalış. Kesinlikle TOEFL isterler, onu söyliyim.

SAT: ABD'deki üniversite giriş sınavı. Oldukça zorlu bir sınavdır.
TOEFL: Yabancı dil yeterlilik testi.

Eğer ikisine de çalışacak azmin yoksa orada üniversitelerin 1-2 yıllık seni hazırladığı Pathway programları var. Aracı firmalar üzerinden yönetilir.

Tabiiki, hepsinden önce bunları karşılayacak maddi güç lazım çünkü ABD'de eğitim görmek epey masraflı. Kendi vatandaşları bile eğitim borçları içinde yüzüyor...

Konudaki yanlış bilgilere takılma. Hele şu arkadaşın dediğine:

Bilginzin olmadığı konulara yorum yapmazsanız iyi olur.
@ErkTheBerserker
@Yüzdeyüzata
TOEFL i sanırım yabancı öğrenciler için istiyorlar değil mi? Zira ben amerikan vatandaşları ve green card sahiplerinden TOEFL istenmiyor diye biliyorum. Bu sene sonu gideceğim ben de green card ile biraz araştırmıştım. Türk liselerinin tek önemi eğer meslek lisesine gidip mezun olursanız amerikada iş imkanınız olabiliyor. Onun dışında lise ders puanları ve diploma notu/akademik başarı önemli diye biliyorum.
 
TOEFL i sanırım yabancı öğrenciler için istiyorlar değil mi? Zira ben amerikan vatandaşları ve green card sahiplerinden TOEFL istenmiyor diye biliyorum. Bu sene sonu gideceğim ben de green card ile biraz araştırmıştım.
Hayır, TOEFL şart.
Türk liselerinin tek önemi eğer meslek lisesine gidip mezun olursanız amerikada iş imkanınız olabiliyor.
Evet, tek avantajı bu sayılır ama bilgisiz arkadaşlar anlamıyor, maalesef ki. Üstüne yetmezmiş gibi yanlış bilgide diretiyorlar. :D
Onun dışında lise ders puanları ve diploma notu/akademik başarı önemli diye biliyorum.
Evet, önemli. Hele aid alırken çok önemli. ABD üniversitelerinin after-aid sonrası masrafları baya iniyor ama yine de çok büyük meblağlar ödüyorsunuz.

Benim kız arkadaşım texaslı. SAT ve ACT den birinden tam puan diğerindende 1400 küsür puan aldı. Ona rağmen harvard falan koşup seni istiyoruz dememiş.
Koşup istemesi normal çünkü o saydığınız okullarda zaten öğrenci kalitesi tavan.
Sen başvuruyorsun, onlar seni mülakata alıyor. Mülakattan geçersen orda okuyabilirsin. Her şey SAT, ACT ile bitmiyor.
 
Türkiye'de random bir lisede okuyan birisinin LOR'a sahip olmadan üniversite okuyabileceğini düşünüyorsan büyük yanilgi Içerisindesin. LOR'u bırak %100 burslu okumayı dusunmuyorsa 100k ile 200k DOLAR arasında toplam yalnızca üniversiteye ödenecek masraf var. Hayatınızda kaç kere yurt dışına çıktığınıza veya yurt dışındaki bir üniversitede eğitim/öğretim gördüğünüze dair bir yargıda bulunmayacagim ancak insanlara laf atarken dikkatli olun.
Nasıl yani, %8-9 ile kapatan nitelikli Anadolu Lisesi mezunlarının da mı şansı düşük???
 

Geri
Yukarı