Daha fazla
Part time işler ortalama 4-5 saat olur. 14 yaşında bir çocuğa 4-5 saatte hiç bir kafe o parayı vermez, arkadaşın senin yemiş abicim. İzmir de kurye danıtıklarım var, dükkanlarda saati 50 TL ye çalışıyorlar ki 12 saatte anca 600 TL para eder, kuryelik gibi tehlikeli bir işte bile 12 saatin bedeli 600 TL dir. Sen kalkıp kafede 4-5 saat çalışıp 300 TL alacan? hangi dünya o?14 yaşında olup günlük 300 TL alan tanıdığım var part time olarak, kafe tarzı biyerde.
Ben sana gerçeği söyliyim şuan 14 yaşında bir çocuk hangi kafeye giderse gitsin ona diyecekleri şey kardeşim sabah 10 da gel akşam 10 da paydos 200 TL de günlük.
Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem bu yaşta sakın ola kafeye, fırına, berbere yada sanayiye gitme asla o motoru alamazsın. Yapabileceğin en iyi iş piyasada kuryelik yapmak, bak trendyol-yemeksepeti vs. demiyorum dikkat et piyasa diyorum yani piyasa demek çiğköfteci, sandviçci, dönerci vs. buralarda saatlik ücret üzerinden güzel para kazanırsın. Yukarıda da dediğim gibi şuan izmir gibi bir şehirde saatlik 50 TL ye çalışıyorlar, sen gitsen 40 TL ye çalışırım desen havada kaparlar günde 12 saat çalışıp 500 TL para yaparsın.
Yazın okullar tatile girdiği gibi 3 ay yaşamıcan, tatil vs. yokmuş gibi düşünecen anca öyle bir şeyleri başarırsın. Yok sporuma da gideyim, yok sosyal hayatımı da devam ettireyim, yok fazla çalışmıyım, yok erken kalkamam diyorsan anca uzaktan motorları izlersin başka yolu yok ki sen öyle vakit kaybederken o bisikletten bozma drift l 50 bini geçecek. 2 ay önce 30-32 ye kapış kapış satılıyordu 2.elde hesabını yap artık sen alana kadar kaç olur.