Lisede dil bölümü okumak

Saydığınız konunun temeli sayılar. Hiçbiri sayılar olmadan olmuyor. Sizin anlamak istemediğiniz şey bu. Sayılar matematiğin en zor konusudur. Halen açıklanamamış bir sürü nokta var sayılarda ve evet. Olasılığı bilmiyorsunuz.
Ya ben sayılar temel değil demiyorum. Evet sayılar tabiki temel önemli bir temel ama zor değil.
 
Çok rahat yaparım hocam ne var ki? TYT AYT'den kat kat zor çünkü hiçbir zaman tam anlamıyla bitiremiyorsun AYT de çalıştığın kadarını çözersin ama TYT'de sınavda öyle bir soru sorarlar ki daha önce hiç görmediğin üzerine düşünmen gereken bir soru olur AYT'de bu yok.

Hocam AYT bana görede basit ama insanlarda şöyle bir algı var TYT çocuk oyuncağı herkes yapar işte benim sinirlendiğim nokta burası TYT'yi 4 işlemden ibaret zannediyorlar.
 
okunabilir bence. Benim okuldaki öğretmenim yeminli tercümanlık yapıyor sağlam para kazanıyordu. Bu arada yukarıda arkadaşlar TYT mat basit demiş. TYT mat sınavdaki en zor yer. 1 yıl boyunca TYT çalışın yine yapamayacağınız sorular olacak. TYT mat bitmez. Bitmesi demek matematiği çözmek demektir. Temel matematik sadece sözde. Zaten temeller olmadan üstüne çıkılmıyor. Her öğretmen AYT matı anlatır ama hepsi TYT matematik anlatamaz. Dediğim gibi TYT mat bitmez. Aksini söyleyen yalan söylüyordur.
TYT zeka AYT bilgi ve çalışmak biraz.

Hocam AYT bana görede basit ama insanlarda şöyle bir algı var TYT çocuk oyuncağı herkes yapar işte benim sinirlendiğim nokta burası TYT'yi 4 işlemden ibaret zannediyorlar.
TYT basit diyemez kimse mantık gerekiyor çalışmak yetmiyor.

Neyseki tytnin ağırlığı düşük AYTye göre
 
Şahsen ben de açık eğitime geçmeden önce 11 ve 12. sınıfımı dil üzerinden okumuştum ancak okulda öğretmen eksikliği vardı bu yüzden hiçbir zaman matematik dersi görmedik ki bunun zararını da misliyle çektim, halen de çekiyorum. Sadece okula giderek halledilecek bir bölüm değil, arkadaşlarım arasında dil bölümünde okuduğumu öğrendiklerinde epey gülmüşlerdi ancak şimdi iki uzun cümle görmesinler çeviriye bakmak yerine hemen bana mesaj atıyorlar.
Eğer gerçekten dil bölümünde okumak istiyorsan karar vermeden önce bu konuda büyük çaplı bir araştırma yapmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Okulumdaki dil sınıfını öğrencilerin büyük kısmı genellikle matematik gibi dersleri çok kötü olan ve sınıfta kalmak istemeyen öğrenciler tarafından oluşuyordu ve kopya çekerek kolayca liseyi bitirmeyi hedefliyorlardı. Kendinizi disiplinli bir şekilde ilerletirseniz aslında gayet güzel bir alan gelecek için tavsiye ederim.

"Türkiye'de doktor olacağıma Amerika'da bulaşıkçı olurum daha iyi"
-Bir Türk genci.
Ben de ilk başlarda matematikten kaçmak için düşünüyordum sonradan bunun ne kadar saçma olduğunun farkına vardım ve geleceğim için bu bölümde okumaya karar verdim. Bol bol araştırma yapacağım bu konuda, dil bölümüne geçersem dilimi geliştirmek için sürekli çalışacağım, kurslara falan gideceğim.

TYT ile işe alım imkanları çok çok az. Artık herkes 4 yıllık diploma istiyor bunun için AYT şart.
buradan ise ydt puanı alım yapan üniversitelere bakabilirsiniz ama puanlara bakarken hangi dilin dersini alıyorsanız ona bakın söylemenize göre İngilizce, Almanca ve Fransızca dersleriniz var.
Ben 3 bölüm arasında kaldım şu anda. İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık. Bu bölümlerin tam olarak ne yaptığını, ne gibi işlerle sorumlu olduklarına nereden bakabilirim?
 
TYT Matematikte ne gibi konular bulunuyor hocam? 9 ve 10. Sınıf karmasıysa gerçekten acayip zorlandım ben 9. ve 10. sınıf matematiğinde. Bir yandan dil okuyup, diğer yandan tyt matematik zorlayabilir. Fakat başaracağım, kendime güvenim sonsuz.
Naptınız hocam merak ettim de.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı