Lisede Hiç Kafa Arkadaşım Yok!

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 21.608
Bence dedikoduyu kafana takmana hiç gerek yok. Birkaç kişinin arkandan ne dediği seni değiştirmeyecek. Bırak konuşup sussunlar.

Son düzenleme:
Ya işin ilginci, hepsinin elinde telefon, facebook'a giriyorlar. Diğer dokuzlara, 10, 11, 12. sınıflara bakıyorum adamların da telefonları var, ama nadiren çıkarıyorlar.
Dostum bende liseye yeni başladım, gittiğim okulun puan ortalaması 465 diyebilirim. Ben 470 ile girdim. Sınıfta herkesin elinde en aşağı 1.000 TL'lik telefonlar, istisnai durum olarak Discovery'si olan da var. Herkesin internet pakedi olduğu için herkes Facebook'ta, Twitter'da, yada Instagram'da. Benim telefonum hem satsan 100 TL etmez, hem Android 2.2.2, hem 50 MB depolama alanı var, hem de internet pakedim yok. Menüde dolaşıp duruyorum maalesef. Okulda telefon falan serbest, sadece derse girerken sessize alıyoruz, çıkınca telefonları çıkarabiliyoruz. Bazı kişiler var, telefonla takılmayanlar yani. 4-5 kişi sohbet ediyorlar, ve bu kişiler 480 küsür puanlı kişiler. Bilim üzerine bile sohbet ettiklerini duymadım değil, duymadıysam da tahmin ediyorumdur. Çoğu kişi birbirini tanıyor, beraber selfieler çekiliyorlar, dış sınıflardan öğrenciler gelip kızlarla fingirdeşiyorlar* falan. Çok sönük birisi değilim ama çok sosyal olduğumu söyleyemem. Zaten kızlarla konuşurken suratlarına bakamama sorunum var (Çok kötü bir kız bile olsa). Okulun çok iyi dediğine göre, fen lisesi statüsünde herhalde. Oradaki öğrenciler dersten başka bir şey bilmezler. (İstisnai durum olabilir.) Arkadaşım fen lisesine gidiyor, ama inekleyerek değil, günde 200 soru çözerek falan. Yani normal. Anlattığına göre ilk günden test kitapları getirmeye başlayanlar varmış. Telefon ne demek, iletişim bile kurmuyorlarmış. Küçümseme gibi olmasın ama, ülkemizdeki fen lisesi statüsündeki okullarda öğrenci kalitesi malum. Ortalama kütle 100'ün üzerinde.** Kızlar ve erkekler, çalışmaktan bakıma zaman ayıramıyorlar, bu yüzden de kilolu oluyorlar. Hepimiz fen lisesi statüsünde okullara, yada İstanbul okullarına gitmek isteriz ama insanlar arası iletişimi de unutmamak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar ilginç tip varsa ,alıştıktan sonra dersler o kadar hızlı ve zevkli geçer.
Benim arkadaşları ilk sene görsen ardına bakmadan kaçardın .
Zaman geçtikçe normal gelmeye başlıyorlar zaten.

Madem arkadaşlık kuramıyorsun O zaman derslerine yoğunlaş, zaten sınavlarda kendini gösterirsen senden kopya almak için seninle arkadaş olacaklardır. Kendimden biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an çok kötü sayılmaz, ama dediğim hala bazılarına karşı soğukluk var içimde. Selamlaşırız o kadar yani. Kızlarla hiç zaten aram yok. Yani sadece bende olan bir şey değil. 1-2 kişi iyi anlaşıyor, onun haricinde erkekler-kızlar arasında günaydın bile denmez.

Neyse kusuruma bakmayın. 3.sayfayı okumadan cevap yazıyorum. Sınıfa ilk girdiğimde ağzı "abazalık" kokan çocuklar vardı. Ders'e başladık herkez kendini tanıttı sıra bana geldi:
"Adım...., Teog Puanım....., 8.sınıf ortalamam...., Becerebildiğim işler PC, DJing, Badminton, Basketbol falan anlattım arkadaşlara sonra eğitimci hocalarımıza ayıp olmasın ama tam fizik dersinde hocaya Quantum üzerinden hani kapak yaptı derler ya onun gibi bir şey yaptım. Gün öyle geçti. Ertesi gün; Sınıf'a girdim girer girmez Balıkesir'li bir arkadaş "Hey Dj fuçu fuçu fuçu dedi" kahkahadan yerlere gömüldüm. Ders'e girdik yan taraftakiler başladı konuşmaya "hey kanki sen okuma daha iyi o beyin ne "lan" sen okuma oğlum zaten uçmuşsun dediler." Şimdi okulun ilk günlerinde ki günlüğümü buraya aktarmamın amacı biraz sosyal olmaya çalışmanı düşündürmek ve kendi halinde takılıp. Gruplara katılmamanı sağlamaktı. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Bu arada ortamı dert etme zamanla okul seni tanıdığında zaten ortam kurulur. Kızların havası çekilmiyor gibi bir şey yazmışsın. Bak o konuda da bir şey belirteyim hani biz ergenlik dönemindeyiz ya işte kızların kanı kaynıyor kardeşim. O yüzden boş ver onların havalarını rahatına bak. Hadi kolay gelsin. Üşenmeden okuyanlara teşekkürler :)

Önerin için teşekkür ederim. 1-2 yakın arkadaşım olsun yeter. 8 senede hep böyle olmuştur. Ha şu da var, 8 senede benim kızlar dahil, herkesle aram çok kısa zamanda iyi olmuştur. Ama dediğim gibi bazılarına gıcık olduğumda, o değişmiyor genelde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı