Dostum bende liseye yeni başladım, gittiğim okulun puan ortalaması 465 diyebilirim. Ben 470 ile girdim. Sınıfta herkesin elinde en aşağı 1.000 TL'lik telefonlar, istisnai durum olarak Discovery'si olan da var. Herkesin internet pakedi olduğu için herkes Facebook'ta, Twitter'da, yada Instagram'da. Benim telefonum hem satsan 100 TL etmez, hem Android 2.2.2, hem 50 MB depolama alanı var, hem de internet pakedim yok. Menüde dolaşıp duruyorum maalesef. Okulda telefon falan serbest, sadece derse girerken sessize alıyoruz, çıkınca telefonları çıkarabiliyoruz. Bazı kişiler var, telefonla takılmayanlar yani. 4-5 kişi sohbet ediyorlar, ve bu kişiler 480 küsür puanlı kişiler. Bilim üzerine bile sohbet ettiklerini duymadım değil, duymadıysam da tahmin ediyorumdur. Çoğu kişi birbirini tanıyor, beraber selfieler çekiliyorlar, dış sınıflardan öğrenciler gelip kızlarla fingirdeşiyorlar* falan. Çok sönük birisi değilim ama çok sosyal olduğumu söyleyemem. Zaten kızlarla konuşurken suratlarına bakamama sorunum var (Çok kötü bir kız bile olsa). Okulun çok iyi dediğine göre, fen lisesi statüsünde herhalde. Oradaki öğrenciler dersten başka bir şey bilmezler. (İstisnai durum olabilir.) Arkadaşım fen lisesine gidiyor, ama inekleyerek değil, günde 200 soru çözerek falan. Yani normal. Anlattığına göre ilk günden test kitapları getirmeye başlayanlar varmış. Telefon ne demek, iletişim bile kurmuyorlarmış. Küçümseme gibi olmasın ama, ülkemizdeki fen lisesi statüsündeki okullarda öğrenci kalitesi malum. Ortalama kütle 100'ün üzerinde.** Kızlar ve erkekler, çalışmaktan bakıma zaman ayıramıyorlar, bu yüzden de kilolu oluyorlar. Hepimiz fen lisesi statüsünde okullara, yada İstanbul okullarına gitmek isteriz ama insanlar arası iletişimi de unutmamak lazım.Ya işin ilginci, hepsinin elinde telefon, facebook'a giriyorlar. Diğer dokuzlara, 10, 11, 12. sınıflara bakıyorum adamların da telefonları var, ama nadiren çıkarıyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.