Lisede ilk gün nasıl?

Akşam yatmadan elbiseni hazırla çantana bir tane defter, kalem ve bir adette silgi koy yeter.

Hemen arkadaşlık kurmaya çalışma. Uzak dur demiyorum önden herkesle yavaş yavaş tanış sohbet et ama hemen ilk haftadan bel bağlama.

Hocalarla aranı olabildiğince iyi tut özellikle orta yaş ve üzeri olan hocalar yalakalığa bayılıyorlar (bu maalesef göz ardı edilemeyecek bir gerçek).

Özellikle idare ile aranı iyi tut mazallah disipinlik bir olay olursa en azından alttan alırlar paçayı bir şekilde kurtarırsın.

Onun dışında sakın sınıftaki bir kızla sevgili olmaya çalışma hatta sınıfı bırak mümkünse okuldan bir kızla muhattap olma vakti zamanında bu sebepten başım çok ağrımıştı.

Normal okul gibi. Ben de bir şey sanıyordum hiç bir olay olmuyor, boşuna heyecanlanma. Ortaokula nasıl gittiysen öyle git, öyle davran.

İlk haftalar herkeste bir büyük gibi hisstemeler olacak. Yaşından büyük gibi davranacak herkes lisenin verdiği vibe ile. Ama 1 ay sonra orta okuldan beter olacak tüm sınıf. Sınıfta uzun eşek oynayanlardan tut türlü türlü rezillik yapanlara kadar. Yanında çanta götürsen iyi olur kitap verecekleri zaman içine koyarsın.

İlk haftalar herkeste bir büyük gibi hisstemeler olacak. Yaşından büyük gibi davranacak herkes lisenin verdiği vibe ile. Ama 1 ay sonra orta okuldan beter olacak tüm sınıf. Sınıfta uzun eşek oynayanlardan tut türlü türlü rezillik yapanlara kadar. Yanında çanta götürsen iyi olur kitap verecekleri zaman içine koyarsın.

Bir olay cidden bu kadar güzel anlatılabilir.

Yorumdan haklılık akıyor.

Liseye başlamam yaklaşıyor ancak şimdiden heyecan ve stres hissediyorum. İlk gün ne götürmeliyim yanımda, neler yapmalıyım bilmiyorum. Ayrıca saat kaçta gitmeliyim? Bu konulardaki bilgilerinizi paylaşabilirseniz gerçekten memnun olurum.
İlk başta geçen sene bunu yaşadım. İçinizde bir heyecan illa ki olacaktır. Yeni ortam, Yeni öğretmenler, Yeni dersler, Yeni arkadaşlar. Eski arkadaşlarınız aklınıza gelecek. Ben bu sene tekrardan 9.sınıfı okuyacağım. Geçen sene sınıfta kaldım. Bende de ister istemez yaşanıyor. Ama sakın sınıfta kalmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı